ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 03 helmikuu 2011 08:16

RoPSin poro nilkuttaa vielä liigacupissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapallokausi on potkaistu käyntiin liigacupilla. Turneen aikana joukkueet ovat vielä rakennusvaiheessa, pelaajia testataan ja valmentajat sisäänajavat pelitapojaan. Liigacupin tulokset ovat olleet huono indikaattori tulevalle pääsarjakaudelle. Esimerkiksi viime kauden finalisti JJK säilytti sarjapaikkansa vasta karsintojen kautta.

Liiganousun huumassa seurajohto lupasi satsata tosissaan tulevalle kaudelle. Samaan hengenvetoon tuli lupaus muukalaislegioonaksi leimautuneen joukkueen kotimaistamisesta. Ykkösen mestarijoukkueen runko pysyi koossa, ja monelta osin se on jo liigatasoa. Seura ei ole hankkinut uusia pelaajia kuin sikoja säkissä, vaan John Allen syynää kokelaat perusteellisesti. RoPS teki myös valmennukseen tärkeän panostuksen, kun Matti Hiukasta tuli Allenin apuvalmentaja. Kotimaisuusaste on RoPSin tapauksessa imagokysymys, urheilulliseen tasoon se ei liity mitenkään. Tietysti fanit näkisivät mieluusti kotimaisia pelaajia Keskuskentällä, mutta lehterit täyttää parhaiten menestys, eikä yleisö silloin kysele pelaajien passeja.

PELAAJARINTAMALLA RoPS on edennyt maltilla, ohilaukauksia vältellen. Tuomo Könöseltä saa mitä tilaa. Kokenut kemiläinen on nuoren joukkueen armoton johtaja, joka ei sääli itseään, joukkuetovereita eikä vastustajia. Myös pelillisesti monipuolinen Könönen on erinomainen hankinta. Kim Alonen voi ulosmitata potentiaalinsa tutussa valmennuksessa pohjoisessa. Kuitenkin Könösen lisäksi muut kehukalat ovat RoPSin pyynnissä jääneet toistaiseksi saamatta.
Nyt koossa olevasta joukkueesta puolustuslinja on jopa erinomainen liigatasolle, jos Könönen pelaa vasempana pakkina. Suurimmiksi kysymysmerkeiksi nostan kaksi asiaa: Löytyykö keskikentältä tarpeeksi organisointikykyä, ja ovatko hyökkääjäkokelaat riittävän tasokkaita?
Allenin liigajoukkueen pelitapaprosessi on vasta lähtökuopissa, joten huomio kannattaa kiinnittää yksilöihin. Jos koneen osat, eli pelaajat eivät ole liigakelpoisia, ei konekaan tule kuntoon, ja RoPS joutuu pelaajakaupoille. Veikkaan, että näemme vielä uusia hankintoja, mutta urakan lopputarkastus on vasta liigan avauskierroksella.

JOHN ALLEN ei ole, ainakaan vielä, briljantti taktikko. Juuri tällä osa-alueella kakkosvalmentaja Hiukka voi olla iso apu. Hiukan Santa Claus pelasi taktisesti hyvää jalkapalloa, ja Hiukka reagoi usein hienosti pelin sisällä.
Liigacupin avaukseen RoPS lähtee takamatkalta. Koko joukkueen harjoitukset alkoivat ainakin viikon liian myöhään, ja lisäksi viisumisotkut viivästyttävät tärkeiden pelaajien saapumista. RoPS olisi voinut satsata cupiin enemmän, tarjoaahan se mahdollisuuden edetä Suomen cupissakin pitkälle. Tässä tilanteessa vasta turnauksen loppupuoli näyttää suuntaa tulevalle liigakaudelle. Syytä huoleen ei ole. Pre-seasonilla poro vielä nilkuttaa, mutta liigan avauksessa sarvipää jo ravaa.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 2544 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309