ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 18 tammikuu 2011 07:30

Mestarijoukkue heti Keskuskentälle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
FC PoPan maalivahti joutui kokemaan kovia viime syksynä Rovaniemellä. RoPSin liiga-avaukseen on aikaa reilut kolme kuukautta. FC PoPan maalivahti joutui kokemaan kovia viime syksynä Rovaniemellä. RoPSin liiga-avaukseen on aikaa reilut kolme kuukautta.

Viime syksynä jalkapalloliigaan noussut Rovaniemen Palloseura saa liiga-avauksessa vastaansa kovimman mahdollisen vastustajan. RoPS kohtaa 28. huhtikuuta hallitsevan mestarin Helsingin Jalkapalloklubin Rovaniemen Keskuskentällä.

Kotimainen jalkapalloliiga alkaa edellisvuoteen verrattuna lähes kaksi viikkoa myöhemmin, huhtikuun lopussa.

RoPSille asetelma sopii, vaikka nykyinen lämmitettävä tekonurmi antaa mahdollisuuden harjoitella ulkona jo varhain keväällä. Viime keväänä keskuskentälle pääsi harjoittelemaan maalis-huhtikuun vaihteessa.

RoPSin valmentaja John Allen näkee avausottelun hyvänä testinä.

- Jossain vaiheessa hallitseva mestari on kuitenkin kohdattava ja siinä pelissähän ovat vastakkain hallitseva liigan ja Ykkösen mestari.

- Ensimmäisissä peleissä voi käydä miten tahansa ja on tärkeää, että saamme ensimmäisiin peleihin paljon yleisöä. HJK tuo varmasti katsojia paikan päälle ja toisessa kotiottelussa mitellään pohjoisen herruudesta, kun vastaan tulee AC Oulu.

- Kevään pelit Keskuskentällä eivät taatusti ole vastustajillekaan helppoja.

Liigan kaksi ensimmäistä kierrosta pelataan vapun molemmin puolin torstaina 28. huhtikuuta ja maanantaina 2. toukokuuta. Jalkapallon Suomen mestari on selvillä viimeistään 22. lokakuuta pelatun päätöskierroksen jälkeen.

- Emme halunneet kilpailla pääsiäisen kanssa, joten liiga alkaa vasta sen jälkeen, liigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa sanoo.

Liigan aloituspäivä on UEFA:n kiellettyjen pelipäivien listalla, koska samana päivänä pelataan Eurooppa-liigan välierät. Avauskierroksen osalta Suomen pääsarja sai kuitenkin harvinaisen poikkeusluvan.

Liigassa pelataan aiempaa useammin täysiä kierroksia ja otteluiden alkamisaika on vain muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kello 18.30.

Vaikka liigan otteluohjelma on jo julkaistu joutuvat AC Oulu ja FC Haka jännittämään liigalisenssiensä puolesta helmikuun alkuun asti.

- Meillä on suunnitelmat valmiina myös toisillekin vaihtoehdoille, mutta niin kauan mennään vallitsevan tilanteen mukaan, kunnes toisin ilmoitetaan.

- Tällä hetkellä miltään joukkueelta ei ole vielä evätty lisenssiä pois, Marjamaa sanoo.

RoPSilla on tällä hetkellä kasassa 18 sopimuspelaajaa. RoPS testaa tammi-helmikuussa kahta sambialaishyökkääjää.

- Jos he ovat molemmat hyviä, pidämme molemmat, mutta haluan nähdä miten he pelaavat liigacupissa.

RoPS pelaa harjoitusottelun Santa Clausia vastaan 29. tammikuuta.

Liigacup alkaa RoPSin osalta 6. helmikuuta kotiottelulla JJK:ta vastaan.

Allen on parhaillaan Eerikkilässä 1,5 vuotta kestävän jalkapallovalmentajakoulun jaksolla. Samaa kurssia käy myös kolme muuta liigavalmentajaa eli TPS:n Marko Rajamäki, Hakan Sami Ristilä ja TamU:n Jarkko Wiss.

RoPSin kotipelit:

28. 4. RoPS-HJK, 8. 5. RoPS-AC Oulu, 29. 5. RoPS-Honka, 12. 6. RoPS-Jaro, 19. 6. RoPS-TPS, 11. 7. RoPS-Inter, 24. 7. RoPS-KuPS, 7. 8. RoPS-MyPa, 15. 8. RoPS-JJK, 28. 8. RoPS-TamU, 18. 9. RoPS-VPS, 2. 10. RoPS-IFK Mariehamn, 15. 10. RoPS-Haka

RoPSin vieraspelit: 2. 5. KuPS-RoPS, 15. 5. MyPa-RoPS, 21. 5. JJK-RoPS, 9. 6. TamU-RoPS, 16. 6. VPS-RoPS, 22. 6. IFK Mariehamn-RoPS, 4. 7. Haka-RoPS, 16. 7. HJK-RoPS, 31. 7. AC Oulu-RoPS, 20. 8. Honka-RoPS, 11. 9. Jaro-RoPS, 21.9. TPS-RoPS, 22. 10. Inter-RoPS.

Liigan karsintaottelut pelataan 26. 10. ja 29. 10.

Miia Vatka
© 2011 Lapin Kansa
Luettu 2461 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309