ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 30 joulukuu 2010 12:24

Tuomo Könönen palaa RoPSin liigajoukkueeseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tuomo Könönen vaihtaa PS Kemin punapaidan RoPSin sinivalkoiseen. Tuomo Könönen vaihtaa PS Kemin punapaidan RoPSin sinivalkoiseen.

Yksi viime vuosien kovimmista lappilaisjalkapalloilijoista solmi keskiviikkona sopimuksen Rovaniemen Palloseuran kanssa. Tuomo Könönen, joka vietti eilen 33-vuotis syntymäpäiviään, vahvistaa RoPSia ensi kauden ajan. Könönen purki sopimuksensa Ykkösen PS Kemin kanssa kaksi viikkoa sitten, ja huhut ovat siitä asti vieneet miestä napapiirille.

- Todella hienoa palata taas liigavauhtiin. Olen miettinyt koko syksyn, heittäisinkö pelaamisen kokonaan pois, vai yrittäisinkö sittenkin vielä täysillä. Lopulta päädyin purkamaan sopimuksen Kemissä ja aloitin sitten neuvottelut RoPSin kanssa, Könönen kertoi ja lisäsi useamman muunkin suomalaisseuran olleen hänen kintereillään.

- RoPS oli kuitenkin paras vaihtoehto. Seura satsaa menestykseen tosissaan, enkä myöskään halunnut muuttaa enää kauas Kemistä.

RoPSissa iloittiin uudesta vahvistuksesta.

- Kaikki tietävät minkä tasoinen pelaaja Könönen on. Hän on juuri sitä mitä me nyt tarvitsemme, todellinen ammattilainen, päävalmentaja John Allen iloitsi.

- Saimme haluamamme kokeneen profiilipelaajan, joka on erityisen tärkeä johtohahmo joukkueelle. Hän on myös loistava erikoistilannepelaaja, toimitusjohtaja Jouko Kiistala kertoi.

Kemiläisen Visan Pallon kasvatti Könönen pelasi RoPSissa liigaa 1998 - 2002. Myllykosken Palloa hän edusti kaudet 2002 - 2005. Suomen mestaruuteen päättynyt MyPa kausi jatkui Norjassa Odd Grenlandin riveissä.

Könönen palasi Myllykoskelle kaudeksi 2009 ja johti viime kauden kapteenina PS Kemiä. Könönen on pelannut 6 A-maaottelua. Suurimman osan urastaan Könönen on pelannut vasempana laitapuolustajana tai vasemmalla keskikentällä, mutta viime vuosina hän on viihtynyt myös puolustavan keskikenttämiehen tontilla.

Mahdollisuus yllätykseen

Könösen seuravalintaan vaikutti hänen uskonsa RoPSin mahdollisuuksiin ensi kauden liigassa.

- RoPSin joukkue on erittäin lahjakas. Uskon, että me tulemme yllättämään monet. RoPS on Lapin ykkösseura ja Pohjois-Suomen valtikasta tapellaan AC Oulun kanssa. Varokaa vain siellä, Könönen heitti terveisiä.

Könönen aloittaa myös RoPSin juniorivalmentajana.

- Tulen toimimaan myös junnuvalmentajana, ja tämä mahdollisuus vaikutti myös seuravalintaani. Aion peliuran jälkeen suunnata valmennuspuolella, joten tämä on hyvä tilaisuus saada kokemusta.

Tarkemmasta roolistaan junnupuolella Könönen neuvottelee RoPSin junioripäällikön Marko Koivurannan kanssa.

Könönen ei kuitenkaan ole vielä jäähdyttelemässä.

- Ei puhettakaan, pelaan niin kauan kuin jalat kantaa. Katsotaan miten ensi kausi menee ja mietitään sitten mahdollista jatkoa RoPSissa.

Tuomo Könönen
Syntymäaika: 29.12.1977 Trollhättan (Ruotsi)
Kasvattajaseura: Visan Pallo
Liigaottelut: 208/8 maalia (RoPS, Myllykosken Pallo)
Seurat ulkomailla: Odd Grenland (Norja, Tippeliga ja Adeccoliga (pääsarja ja ykkösdivisioona) 56 ottelua.
Ykkösen ottelut: 24
A-maaottelut: 6
Saavutukset: Suomen mestari 2005, SM hopeaa 2002, Suomen Cup 2004

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 3389 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309