ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 16 joulukuu 2010 07:16

RoPSille liigalisenssi murinoitta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS sai tarvittavan liigalisenssin poikkeusluvalla keskiviikkona. Poikkeuslupa on voimassa kunnes Keskuskentän uudet katsomot ovat valmiina. RoPS sai tarvittavan liigalisenssin poikkeusluvalla keskiviikkona. Poikkeuslupa on voimassa kunnes Keskuskentän uudet katsomot ovat valmiina.

Rovaniemen Palloseura on saanut harvemmin Jalkapalloliigan lisenssin ilman murinoita. Nyt lisenssikomitea myönsi liigalisenssin kaudelle 2011 suoraan 11 seuralle, joiden joukossa oli myös RoPS.

Lisäselvityksiä joutuvat vielä antamaan vielä AC Oulu, Haka ja Tampere United. Kyse on kaikkien kohdalla seurojen taloudesta. Näiden kolmen osalta lisenssipäätökset tehdään komitean pyytämien lisäselvityksien saamisen jälkeen. Komitean seuraava kokous on 10. tammikuuta, jolloin päätökset kolmikon osalta tehdään.

Liigalisenssi myönnettiin Hongalle, HJK:lle, Interille, Jarolle, JJK:lle, KuPS:lle, IFK Mariehamnille, MyPalle, RoPSille, TPS:lle ja VPS:lle. Näistä olosuhteiden osalta poikkeuslupa myönnettiin JJK:lle, RoPS:lle ja VPS:lle.

Poikkeusluvalla

RoPSin kohdalla poikkeuslupa -merkintä koskee katsomoja, jotka eivät ole vielä liigalisenssin vaatimassa kunnossa.

- Rovaniemellä on kuitenkin olemassa valtuuston päätös katsomojen rakentamisesta ja aikataulusta, joten se on riittävä peruste ensi kauden lisenssiin, näki RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

Keskuskentälle saadaan nykykatsomoilla istumaan runsaat 2000 ihmistä.

- Joihinkin otteluihin määrä on varmasti pieni, mutta eivätköhän kaikki halukkaat mahdu ensi kesänä kentän reunalle, luotti Kiistala.

Muutama vuosi sitten lisenssikomiteaa hiersivät mm. keskuskentän pukuhuonepuitteet, jotka tuolloin pistettin väliaikaiseen kuntoon. Niillä järjestelyillä mennään myös ensi kausi. Uusissa katsomoratkaisuissa pukuhuoneet sijoittuvat pääkatsomon alle.

Paljon työn alla

Liigalisenssipäätöksen myötä RoPS voi keskittyä olennaiseen eli rakentamaan liigajoukkuetta. Sopimuspelaajia on tällä hetkellä 13.

- Tilanne on normaalia paremmalla mallilla. Työn alla on useitakin pelaajia, mm. kärkimies, mutta ratkaisujen kanssa ei hätiköidä, Kiistala kertoi.

Viikonvaihteessa päävalmentaja John Allen tarkkailee uusia pelaajia testi- ja pelileirillä Ounashallissa.

Pelaajien lisäksi työn alla ovat kakkosvalmentaja sekä maalivahtivalmentaja. Näissä on Kiistalan mukaan vielä useampia ratkaisumalleja.

Pitkälle joukkueen rungon muodostavat sambialaispelaajat palaavat napapiirille tammikuun lopulla. He harjoittelevat tällä hetkellä kotimaassaan.

- Ainoastaan Chileshe Chibwen tilanne on auki. Aika näyttää miten kesällä leikattu polvi kuntoutuu, Kiistala totesi.

Ensimmäisen liigacupin ottelunsa RoPS pelaa 6. helmikuuta JJK:ta vastaan Ounashallissa.

Kari Pyykkö
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 2704 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309