ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 09 marraskuu 2010 10:14

Liigaan historian suurimmalla budjetilla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jouko Kiistala jatkaa RoPSin päätoimisena toimitusjohtajana. Jouko Kiistala jatkaa RoPSin päätoimisena toimitusjohtajana.

Rovaniemen Palloseuran vuosikokous sujui huomattavasti nopeammin ja ennen kaikkea rauhallisemmissa merkeissä kuin vuosi takaperin. Viime syksynä äänesteltiin johtokunnan paikoista, tutkailtiin uusien jäsenten vaalikelpoisuutta ja turpakäräjät kestivät kaksi ja puoli tuntia. Maanantai-illan kokous oli ohi alle kahdessakymmenessä minuutissa, eikä kokouksessa äänestetty kertaakaan.

- Näköjään, kun tiputaan, on kuohuntaa, mutta kun noustaan, niin eipä soraääniä kuulu, jatkokaudelle valittu puheenjohtaja Risto Niva naureskeli pikakokouksen jälkeen.

Niva jatkaa

Viisi vuotta RoPSin nuijaa pidellyt Niva jatkaa myös seuraavat kaksi vuotta.

- Haukkujahan tässä vain saa, mutta onneksi vain toiseksi eniten. Jouko (Kiistala) on haukkulistan ykkönen, Niva vitsaili

Johtokunnan erovuoroiset jäsenet Oskari Jänkälä ja Jouko Ylitervo jatkavat myös yksimielisellä päätöksellä.

Puheenvuorossaan Niva paalutti seuran tulevan vuoden keskeisimmät asiat.

- Rakentaa edustusjoukkueesta kilpailukykyinen liigajoukkue, kehittää junioritoimintaa edelleen ja jatkaa A-junioreissa yhteisellä joukkueella FC Lynxin kanssa.

Liigajoukkueen sopimusuutisia Niva lupaili julki marraskuun aikana.

Kokoustapahtuman dramaattisin hetki sattuikin vasta virallisen osuuden päätyttyä, kun toimitusjohtaja Kiistala kuuli kaupunginhallituksen esityksestä jatkaa Keskuskentän remonttia kaupunginjohtaja Gardinin jäädytysesityksestä huolimatta.

- Kuulostaa hyvältä, Kiistala huudahti. Itse kokoukseen ilouutinen ei siis ehtinyt.

Kiistala jatkaa

Pitkäaikainen toimitusjohtaja Jouko Kiistala ilmoitti viime keväänä jäävänsä osa-aikaeläkkeelle, ja seura haki toiminnanjohtajaa Kiistalan aisapariksi. Valinta on venynyt, mutta pitkä prosessi on viimein päätöksessään.

- Johtokunta on jo toiminnanjohtajan hyväksynyt, ja hän on suostumuksensa tehtävään antanut. Neuvottelemme vielä muutamista yksityiskohdista, ja voimme julkistaa nimen tällä viikolla, Niva lupaa.

Kiistala jatkaa seuran palveluksessa edelleen täysipäiväisenä toimitusjohtajana.

- Viime keväänä edessä oli Ykkönen, ja olisi ollut sopiva hetki jäädä osa-aikaeläkkeelle. Nyt olemme taas liigassa, ja tässä on töitä kahdelle henkilölle.

Budjetti kasvaa

RoPSin koko toiminnan budjetti oli kuluneella kaudella 582 000 euroa ja ensi kaudeksi se kasvaa 790 000 euroon. Viime kauden koko seuran urheilutoiminta tuotti tappiota 255 000 euroa, joka katetaan kiinteistö- ja bingotuloilla.

Koko seuran taloudellinen toiminta on päätymässä nollatulokseen tilikauden päättymiseen eli marraskuun loppuun mennessä. Edellisvuonna RoPS kirjasi 40 000 euron tappion.

Ensi kauden edustusjoukkueen budjetti on 650 000 euroa, joka on RoPSin historian suurin.

- Budjetin nostaminen edelliseen liigakauteen 2009 verrattuna on poikkeuksellista tässä taloustilanteessa, Kiistala kertoo ja viittaa suurimman osan liigaseuroista leikkaavan budjettejaan.

Liigan televisiointisopimuksesta RoPS saa muutamia kymmeniä tuhansia euroja, mutta tarkat summat eivät vielä ole tiedossa.

Budjetit

RoPSin edustusjoukkueen budjetit:
2009 liiga: 600 000 euroa
2010 Ykkönen: 390 000 euroa
2011 liiga: 650 000 euroa

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 3454 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309