ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 21 lokakuu 2010 07:02

RoPS aikoo menestyä liigassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Ykkösen päätöskierroksen ottelu RoPS – FC KooTeePee päättyi rovaniemeläisten nousujuhliin. RoPS palasi Veikkausliigaan vain kauden mittaisen Ykkösen korpivaelluksen jälkeen. Nousu oli jo kolmas 2000-luvulla, mutta RoPS voitti nyt ensimmäisen kerran nykymuotoisen Ykkösen, ja nousi suoraan pääsarjaan.

Ykkösen mestaruuspokaalia nosteltiinkin innokkaasti kentällä ja pukukopissa juhlivien pelaajien toimesta.
Päävalmentaja John Allenille liiganousu oli helpottava kokemus ja unelman täyttymys.
"Nyt se on ohi. Ottelun viimeinen 15 minuuttia oli yhtä h******ä", liikuttunut valmentaja kertoi.

Allen veti yhteen kuluneen kauden.
"Takana on yhdeksän hienoa kuukautta, vaikka elokuu ilman voittoa oli vähemmän hieno. Silloin koko joukkue koki kovia hetkiä. Nyt on kova työ palkittu ja Rovaniemellä on ison juhlan paikka."
Allen kiitti seurajohtoa saamastaan tuesta, RoPSin kannattajia ja ennen kaikkea pelaajiaan.
Kiitokset lähtivät myös kotiin Raisioon.
"Kiitos vaimolleni ja lapsilleni, jotka mahdollistivat tällaisen reissutyön. Tämä ei ole perheelle helppoa."

Allenin katse oli juhlan keskellä jo tulevassa liigakaudessa.
"Tarvitsemme liigaan 22-23 pelaajan ringin, ja aloitan joukkueen kasaamisen jo ensi viikolla."
Allen iloitsi RoPSin puheenjohtaja Risto Nivan lupaamasta lisäsatsauksesta ensi kauden joukkueeseen.
"RoPSin pitää päättää mitä se haluaa. Jos taistelemme putoamista vastaan, katsomossa on 1000 uskollisinta fania. Jos taas pelaamme viiden parhaan joukossa, lehtereillä on 3000 ihmistä. Sijoittamansa rahan seura saa osittain takaisin kasvaneina yleisötuloina ja huomattavasti suurempana näkyvyytenä", Allen linjasi.
Ensi kauden liigasta putoaa suoraan kolme joukkuetta, pudotuspeli on siis kovaa.
Nykypelaajien jatkosta ja hankintalistalla olevista pelaajista Allen ei vielä halunnut puhua tarkemmin.
"Ensisijaisesti tavoittelemme vahvistuksia kotimaisista pelaajista. Uskon, että RoPSin vetovoima etelässä on kasvamassa. Esimerkiksi Jukka Santala on viihtynyt täällä hyvin, ja positiiviset viestit kyllä kulkevat jalkapalloilijoiden parissa."
Tällä hetkellä poikkeuksellisen paljon liigapelaajia on vailla sopimusta tulevaksi kaudeksi. Yksi syyllinen tilanteeseen on liigan armoton putoamistaistelu, moni joukkue ei vielä tiedä pelaako se ensi kaudella liigassa vai Ykkösessä. Toinen tekijä on seurojen heikko taloustilanne.

Ensi kauden liigassa RoPSin näkyvyys on huomattavasti suurempi kuin aiemmin. Kaikkien pelien televisiointi tuo vierasottelutkin kaupunkilaisten ulottuville. Televisiosopimuksesta seuroille jaettava raha tulee myös kasvattamaan taloudellista kuilua liigan ja Ykkösen välillä. RoPS nousi takaisin oikeaan aikaan, ensi kaudella ylös yrittäminen olisi ollut vielä vaikeampaa. Nouseehan vain Ykkösen voittaja liigaan.

Markku Saukko
© Uusi Rovaniemi

Luettu 2676 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309