ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 21 lokakuu 2010 06:59

Kommentti: Allenin lukuvuositodistus: Kymppi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Ykkösen kauden puolivälissä heinäkuussa arvioin John Allenin toimintaa RoPSin päävalmentajana, ja annoin välitodistuksen arvosanaksi 9 +. Lupasin, että jos Allen vie RoPSin liigaan, kunnioitan tulosta ja sarjataulukkoa, jolloin arvosana on luonnollisesti täysi kymppi. Allen pystyi tuohon vaativaan suoritukseen, vieläpä odottamattomien vaikeuksien kautta. Tulos ei valehtele, Allen saa arvosanaksi erinomaisen, eli kympin.

Välitodistuksen laatimishetkellä RoPS johti sarjaa yhdeksällä pisteellä. Sarjajohto hupeni olemattomaksi, ja nousu varmistui vasta viimeisellä kierroksella. Pahimpaan kriisiin RoPS ajautui elokuussa, jolloin joukkue ei voittanut yhtään peliä. Kuten olen jo eri yhteyksissä todennut, ongelmat olivat taktisia. Alkukauden loistava menestys johti siihen, ettei RoPSin tarvinnut kehittää peliään monipuolisemmaksi. Vastustajat oppivat lukemaan RoPSin yksipuolisen pelin ja pelasivat pohjoisen ylpeyden vahvuudet pimentoon. Sarjajohdon huvetessa myös joukkueen henkinen kantti alkoi pettää. Kovissa paineissa suorituksista puuttui rentous. Allen on kokematon valmentaja, mutta selvitti kiirastulen loistavasti. Kovalla työllä RoPS pystyi monipuolistamaan peliään, hankki Jukka Santalan ja sai pelinsä raiteilleen. Allen ei menettänyt malttiaan, ja joukkue alkoi jälleen uskoa itseensä. Vaikka Allenin olisi pitänyt reagoida ongelmiin nopeammin, eikä hän onnistunut kriisivaiheessa taktisesti parhaalla mahdollisella tavalla, ei sillä enää ole lopputuloksen kannalta merkitystä. Yksityiskohdat eivät sumenna kokonaiskuvaa. "Walesin tiikeri" ammensi varmasti oppia vaikeista hetkistä, ja kirjoittaa talven aikana pelitapaansa uusia sivuja.

Työ on palkittu. John Allen on liigavalmentaja.

Markku Saukko

 

Luettu 1274 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309