ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 21 lokakuu 2010 06:49

Poroparlamentti: Nousujuhla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ville Syväjärvi Ville Syväjärvi

Mikä ottelu: La 16.10. RoPS – FC KooTeePee 2-1

Poroisäntä
Ville Syväjärvi

Jalkapallotausta:
Ville Syväjärvi vietti huikeaa jalkapalloviikonloppua. Lauantaina hän todisti Keskuskentällä viime kauden seuransa RoPSin paluuta Veikkausliigaan ja sunnuntaina hän oli kentällä voittamassa upeasti Tampereen Ilveksen Ykkösen nousukarsinnassa FC Santa Clausin paidassa. Syväjärvi on joukkueensa johtohahmo, ja 27-vuotiaalla monipuolisella raatajalla on takanaan jo mittava pelaajaura. Liigaotteluja RoPSin kasvatilla on vyöllään 45, Ykkösen pelejä 12 ja lisäksi hän on pelannut kaksi kautta Kakkosta ja kauden Kolmosessa.

Fanijoukkueet ja pelaajat: RoPS on Syväjärven suosikkijoukkue, ja jalkapalloilija seuraa kaikki kotiottelut, jos omat pelit eivät ole esteenä. Suomen kenttien suosikkipelaaja on RoPSin toppari Stephen Kunda.
”Kunda on Herra rauhallisuus”, ”Syvis” luonnehtii. Kansainvälisiltä kentiltä suurennuslasin alla on Valioliiga ja lontoolainen Chelsea. Pelaajaesikuva löytyy kaikkien aikojen suurpelaajien joukosta.
”Se ainoa oikea Diego Armando Maradona. ”Vieläkin fiilistelen Diegon uskomattomien suoritusten parissa kelailemalla niitä DVD:ltä”, Syväjärvi kertoo.

Poroerottelu

Miten ottelu meni?
Peli oli poroisännän mielestä yllättävän tasainen.
”Kovat paineet näkyivät RoPSin otteissa hermostuneisuutena, mutta Kotkalle on nostettava myös hattua. Se pelasi miehekkään pelin.”
Paremmasta joukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä.
”RoPS oli taitavampi joukkue kentällä. Kuten tällä kaudella yleensäkin, jossakin vaiheessa RoPS jyrää tarvittavat maalit. Vastustajat tappelevat hyvin vastaan, mutta parempi joukkue niistää mehut kaverista niin, että ratkaisu lopulta tulee.”

Pelin kohokohta:
Huippuhetkeksi nousi Nchimunya Mweetwan viimeistelemä voittomaali, joka samalla sinetöi liiganousun.
”Upea laukaus, ja onnistumisen kyllä suo ”Drogballe”, joka on pitkään taistellut vaikean loukkaantumisen kanssa.”
Maali oli vapauttava.
”Kyllähän se osuma vapautti joukkueen lisäksi jännittyneen yleisön.”

Terveiset tuomareille:
Mikko Lehtolan johtama kolmikko ei Syväjärven mielestä onnistunut.
”Linjaton esitys. Välillä rikkeitä jäi viheltämättä ja välillä taas puhtaita tilanteita vihellettiin.”

Ottelun pelaaja:
”Mweetwa, totta kai, kaksi maalia isossa ottelussa.”

 

Sarvia ja papanoita:
Kolme sarvea: RoPSin paluulle liigaan. ”Oli todella mahtava tunnelma, monta kaveria ja entistä pelikaveria oli kentällä. Uskon, että RoPS palasi jäädäkseen. Virheistä on seurassa opittu, ja John Allen tekee hyvää työtä valmentajana. Uskon, että hän houkuttelee tänne kovia nimiä ensi kauden joukkueeseen.”

Kaksi sarvea: Yleisömäärälle. ”2307 on komea lukema.”

Yksi sarvi: Keskuskentälle. ”Tähän aikaan vuodesta luonnonnurmella pelattaisiin tappelupeliä. Taitava RoPS hyötyy hyvästä alustasta ja pelaa vahvaa pallollista peliä.”

 

Ville Syväjärvi ja FC Santa Claus nousevat Ykköseen, jos pelaavat viikonloppuna vähintään tasapelin Helsingissä IFK:n vieraana.

Markku Saukko
© 2010 Uusi Rovaniemi
Luettu 1834 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309