ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 17 lokakuu 2010 10:17

Mweetwa valjasti RoPSille pitkät nousujuhlat liigaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin kultakenkä Chimunya Mweetwa iskee pallon ensi kerran KooTeePeen maaliin. Henri Järviniemi seuraa voimattomana, Pavle Khorguashvili varmistaa. RoPSin kultakenkä Chimunya Mweetwa iskee pallon ensi kerran KooTeePeen maaliin. Henri Järviniemi seuraa voimattomana, Pavle Khorguashvili varmistaa.

Rovaniemen Palloseuran jalkapallohissi parkkeerasi lauantaina kolmannen kerran 2000-luvulla Jalkapalloliigan nousijan paikalle. RoPS sinetöi Ykkösen voiton ja suoran nousun kaatamalla KooTeePeen Kotkasta 2-1 (1-0) joukkueen kultakengän Ncimunya Mweetwan maaleilla.

- Oikea joukkue nousi. RoPS oli selvästi paras ja taitavin porukka, jonka me tässä sarjassa kohtasimme, tunnusti kotkalaisten valmentaja Janne Hyppönen.

Ennätysyleisö: 2327

KooTeePee teki kuitenkin kiusaa loppuun saakka eikä päästänyt RoPSia saatikka kauden ennätysyleisöä (2327) piinasta vasta kuin loppuhetkillä. Juhlat valjasti kauden 12. ja 13. maalinsa tehnyt Mweetwa, joka ampui pari minuuttia ennen täyttä aikaa pallon 20 metristä alanurkkaan.

- Näin, että peliaikaa on vain muutama minuutti, joten siitä paikasta piti vain laukaista, Mweetwa kertasi.

Hän vei myös RoPSin johtoon vajaan puolen tunnin kohdalla. Chanda Mwaban pitkä purjehdus ketunlenkkeineen toi pallon maalin edustalle, mistä Mweetwa tuikkasi 1-0 Ville Iiskolan selän taakse.

- Nousu on fantastinen juttu. Meillä on hyvä porukka, jolla alkaa nyt kunnon juhlat. Ensin saunaan ja sitten viikon juhlat päälle, Mweetwa suunnitteli.

RoPSin maalitykillä on sopimus ensi kaudesta, mutta pelaaminen napapiirillä ei ole varmaa. Miehellä on pöydällä kolme tarjousta ulkomailta.

- Ne ovat RoPSia selvästi isommista seuroista, joten katsotaan miten asiat etenevät. Haluaisin ilman muuta pelata vielä yhden kauden Rovaniemellä. Varmaa käyn jossakin päin testissä, mutta vasta näiden juhlien jälkeen, sambialainen tuumi.

Ei lupauksia

Mweetwa oli mukana RoPSin edellisessä nousussa 2007. Silloin hän voitti Ykkösen maalikuninkuuden ja lupasi rehvakkaasti tekevänsä liigassa 20 maalia. Alku olikin tehokas, mutta loukkaantuminen lopetti kauden kesken.

- Nyt ei parane luvata mitään, sillä polvivamman takia meni pari kautta melkein ohi, Mweetwa naurahti.

"Tämä kulta maistuu"

RoPSin onnellinen valmentaja John Allen kumarteli ja kätteli pelin jälkeen ison joukon ihmisiä. Hänelle nousu oli iso sulka hattuun.

- Kiitos fanit, kiitos rovaniemeläiset. Olen onnellinen kaikkien puolesta. Onnistuimme nousemaan liigaan heti ensimmäisenä vuonna. Olen hävinnyt Suomen mestaruuden kahdesti viimeisellä kierroksella pelaajana, joten tämä kultamitali maistuu tosi hyvälle, Allen vakuutti.

Walesista kotoisin olevan Allenin sydän teki tosin muutaman hukkalyönnin viimeisen vartin aikana.

- Ne minuutit tuntuivat tosi pitkiltä. Kotka sai 2. jaksolla otetta, tasoitti pelin helpolla maalilla ja kun Viikingit vielä johti omaa peliään 2-0, oli sydän kovilla, kuvaili Allen pelin jälkeen.

 RoPSin valmentaja John Allen sai heti ensimmäisenä vuonna sulan hattuun. Juhlahumussa myös hyökkääjä Tuomas Markkula (vas.).

Iso rinki tarpeen

RoPSin valmentajana myös liigassa jatkava Allen ei halunnut vielä raamittaa ensi kauden pelaajatarpeita.

- Selvää on, että liiga on Ykköstä paljon kovempi sarja. Tarvitsemme 4-5 hyvää vahvistusta, mutta katsotaan sitä asiaa sen jälkeen kun liiga päättyy. Vapaita pelaajia on ainakin normaalia enemmän. Hyvät suomalaiset katsotaan ensin, Allen kertoi.

Allen toivoi, että RoPS on myös valmis satsaamaan liigaan enemmän rahaa. - Tarvitsemme 22-23 pelaajan ringin. Iso rinki on tarpeen ihan loukkaantumisten takia. Tälläkin kaudella isot loukkaantumiset koskettivat neljää pelaajaa.

RoPSin 2000-luku

RoPSin sijoitukset Veikkausliigassa, I divisioonassa ja Ykkösessä 2000-2010:
Kausi 2000: Liiga 9:s.
Kausi 2001: Liiga 12:s.
Kausi 2002: I divisioonan pohjoislohkon 4:s (9 joukkuetta), putoamissarjan 3:s (7 joukkuetta).
Kausi 2003: I divisioona 2. Voitti kaksiosaisessa liigakarsinnassa FC KooTeePeen.
Kausi 2004: Liiga 12.
Kausi 2005: Liiga 13:s. Hävisi kaksiosaisessa liigakarsinnassa VPS:lle.
Kausi 2006: Ykkönen 7:s.
Kausi 2007: Ykkönen 2. Voitti kaksiosaisessa liigakarsinnassa FC Viikingit
Kausi 2008: Liiga 10:s.
Kausi 2009: Liiga 14:s
Kausi 2010: Ykkönen 1. Nousi suoraan liigaan.

Kari Pyykkö
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 4148 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309