ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 16 lokakuu 2010 07:00

RoPS liigan kynnyksellä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Miesten Ykkösen päätöskierros ei voisi olla rovaniemeläisittäin mielenkiintoisempi. Pohjoisen jalkapallon lippulaiva RoPS on jo Veikkausliigan kynnyksellä, mutta yksi askel on vielä otettava.

Kausi on mennyt kokonaisuudessaan loistavasti, ja RoPS on johtanut sarjaa käytännössä koko ajan. Joukkue lähtee viimeisen kierroksen otteluun FC KooTeePee:tä vastaan kahden pisteen sarjajohdossa. Kakkossijan ja liigakarsintapaikan RoPS on jo varmistanut. Tasapelikin riittää rovaniemeläisille Ykkösen mestaruuteen ja sarjanousuun, sillä sen maaliero on 15 maalia parempi, kuin toisena olevalla Viikingeillä. Joukkueen kapteeni Janne Turpeenniemi lähtee otteluun erittäin luottavaisena.
"Jo ennen kautta nousu asetettiin tavoitteeksi ja koko ajan olemme olleet siinä kiinni. Tietenkin olisi ollut mukava varmistaa nousu jo aiemmin, mutta homma on onneksi koko ajan ollut omissa käsissä. Viimeinen ottelu on meille kuin cupin finaali ", Turpeenniemi kertoo rauhalliseen tyyliinsä.
Tappion mahdollisuus ei ole edes käynyt kapteenin mielessä.
"En ole sellaista miettinyt, eikä joukkuekaan. Liigakarsinta ei ole tässä vaiheessa edes vaihtoehto."

Päävalmentaja John Allen on valmentajauransa tärkeimmän pelin alla levollinen.
"Tämä on urani tähän asti suurin peli. Olisi hienoa ottaa voitto kotikentällä, mutta tärkeintä on välttää tappio, ja nousta liigaan."
Allenia ei vielä jännitä.
"Ei jännitä, mutta tunti ennen peliä olen varmasti hieman hermostunut", Allen nauraa.
Valmentaja toivoo yleisöltä tukea ratkaisun hetkillä.
"Toivottavasti Keskuskentälle tulee 3000 katsojaa, jotka kannustavat meitä. Yleisön tuki on meille 12. pelaaja, ja upea tunnelma kantaa joukkuetta. Nyt on aika näyttää, että Rovaniemi on jalkapallokaupunki."
Allen ei lähde otteluun takki auki.
"Kotka on voittanut kolme viimeistä peliään ja Janne Hyppönen on hyvä valmentaja. Kotka ei varmasti halua päättää kauttansa tappioon. Me olemme kuitenkin erittäin hyvässä iskussa, kaikki pelaajat ovat käytössä, ja itseluottamus on kohdallaan. Me hoidamme homman kotiin."

Janne Turpeenniemi myöntää, että paineet ovat kauden aikana olleet välillä kovat.
"Alkukausi meni helposti ja johdimme sarjaa reilusti. Elokuu meni voitoitta, ja Viikingit ja PoPa tulivat iholle. Silloin paineita oli, mutta onneksi tilanne vapautui ja palasimme omalle tasollemme."
RoPS onkin voittanut kolme viimeistä peliään.
"Peli kulkee nyt hyvin", laitapuolustaja vahvistaa.
RoPS on ollut koko kauden takaa-ajettavana.
"Olemme yrittäneet sulkea sen mielestä ja keskittyä vain seuraavaan peliin", Turpeenniemi kertoo.

Jannen isä, joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi juhli pelaajana RoPSin nousua SM-sarjaan vuonna 1980. Poika aikoo toistaa isänsä tempun.
"Kun RoPS nousee, on kentällä hyvä olla yksi Turpeenniemi", kapteeni nauraa.

RoPS – FC KooTeePee, Ykkösen päätöskierroksen ottelu Keskuskentällä la. 16.10 klo 15.00

Markku Saukko
© 2010 Uusi Rovaniemi

Luettu 1790 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309