ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 07 lokakuu 2010 08:47

"Walesin tiikeri" John Allen on tuonut RoPSin liigan porteille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kaksi peliä vielä. John Allenin on luotsannut Rovaniemeln Palloseuran Jalkapalloliigan porteille. Kaksi peliä vielä. John Allenin on luotsannut Rovaniemeln Palloseuran Jalkapalloliigan porteille.

Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja seuraa sivusilmällä televisiosta Hongan ja FC Lahden jalkapalloliigan ottelua rovaniemeläisessä kahvilassa. Hän ei katso peliä siksi, että uskoisi kohtaavansa Lahden liigakarsinnassa. Hän uskoo RoPSin suoraan nousuun.

John Allen on valmennusuransa kovimmassa paikassa. Mies valmentaa ensimmäistä kauttaan viime kaudella liigasta pudonnutta RoPSia. Tavoite oli selvä, pikainen paluu liigaan. Ykköstä on pelaamatta kaksi kierrosta, ja RoPS johtaa sarjaa kahden pisteen erolla Viikinkeihin.

- Kaksi peliä vielä, yhteenkään virheeseen ei ole varaa tai Viikingit menee ohi, John Allen toteaa vakavana.

Jo ennen kauden alkua RoPS nähtiin Ykkösen suosikkina. RoPS on kestänyt ennakkosuosikin paineet.

- Alkukausi oli loistava, mutta elokuussa oli vaikeaa, kun pelasimme neljä tasapeliä ja hävisimme yhden ottelun. Nyt peli taas kulkee.

Liiganousun kohtalo voi ratketa jo ensi lauantaina. Jos RoPS voittaa vieraissa Hämeenlinnan, on Viikinkien voitettava Tampereella TPV, tai pohjoisen ylpeys on käytännössä sarjan voittaja.

Tähtien pelitoveri

Chesterissä Walesissa vuonna 1964 syntynyt britti on kulkenut pitkän tien Rovaniemelle. Allen pelasi 16-vuotiaana Manchester Unitedin akatemiassa yhdessä Mark Hughesin kanssa ja sitten Chesterissä, josta oli juuri lähtenyt Liverpooliin muuan Ian Rush.

- Ehkä he tekivät parempia valintoja, Allen nauraa.

Allen tuli 19-vuotiaana Suomen 1-divisioonaan ja Äänekosken Huimaan. Sen jälkeen mies hääri aikansa Mikkelin Palloilijoiden miehistössä ja piipahti Ruotsissakin pelaamassa, ennen kuin hän kokeili siipiään eri suomalaisseuroissa. RoPSissa hyökkääjä pelasi kahteen otteeseen liigatasolla.

- Suomeen saapuminen oli sokki, ensin 30 astetta pakkasta ja sitten hiekkakentät. Tuli kuitenkin kesä ja suomalainen tyttö, joten päätin jäädä, Allen hymyilee.

Brittiasenne kohdillaan

Allen on imenyt jalkapallokulttuurin äidinmaidosta ja kotiseutunsa Walesin nummilta. Hän on futisjätkä, joka elää ja hengittää jalkapalloa. Allen on intohimoinen ja tulisieluinen "Walesin tiikeri".

- Mikä etten olisi, Tom Jones on äitini suosikki, Allen nauraa.

Allen tekee valmennustyötään koko persoonallaan. Ei ole olemassa "siviili-Allenia" ja jalkapallo-Allenia.

- Se on brittimentaliteettia. Olen samanlainen suorapuheinen tulisielu aina, myös kotona. Kysy vaikka vaimoltani.

Urheilutieto
© 2010 Lapin Kansa

"On opettavaista valmentaa monikulttuurista joukkuetta"

John Allen toimi ennen RoPS-pestiään kuusi vuotta Turun Palloseuran organisaatiossa, liigajoukkueen kakkosvalmentajana ja reservijoukkue ÅIFK:n päävalmentajana.

Monien mielestä hän otti ison riskin ottaessaan tuuliseksi tiedetyn RoPSin päävalmentajan paikan hoitaakseen. RoPSissa ovi on valmentajien kohdalla käynyt kuin Stockmannin tavaratalossa.

RoPSin joukkue oli viime kaudellakin parhaimmillaan erinomainen, mutta suurimman osan kautta kuriton, haluton ja huonosti harjoitellut. Allen toi mukanaan muutoksen. Tämän kauden RoPS on ollut yhteen hitsautunut joukkue, joka on taistellut, uhrautunut ja menestynyt.

- RoPSissa pelaa suomalaisia, afrikkalaisia, georgialaisia, jenkki ja kanadalainen. He sopeutuvat hyvin yhteen. On opettavaista valmentaa monikulttuurista joukkuetta. Taitavat pelaajat muodostavat joukkueen, jota on nautinto valmentaa.

Pitkä matka Turkuun

RoPS oli Allenille haaste hankkia uusia kannuksia uralleen.

- Ei RoPS ollut sen suurempi riski kuin muutkaan seurat. Joka seurassa on menestyttävä, tai potkut tulevat jossakin vaiheessa.

- RoPS on hyvin hoidettu seura, ainoa miinus tässä työssä on pitkä matka vaimon ja lasten luo Turkuun.

Allenilla oli TPS-sopimusta jäljellä vielä vuosi, mutta se purettiin yhteisymmärryksessä viime vuoden lopulla.

RoPS teki Allenin kanssa kahden vuoden sopimuksen, joten hän jatkaa myös ensi kaudella.

Kuka?
John Allen

Kansallisuus: Britannia, Wales

Syntynyt 15.11.1964 Chesterissä

Perhe: vaimo Rovaniemeltä, neljä lasta (kaksi yhteistä)

Pelaajatausta: Englanti: III div. Chester (67 ottelua). Ruotsi: Allsvenskan Malmö/Västra Frölunda (1 kausi). Suomi: Äänekosken Huima I div. (1985-86), Mikkelin Palloilijat liiga (1987-88 ja 1990-92), RoPS liiga (1993-94 ja 1998), TPS liiga (1995), MyPa liiga (1996-97), TPV liiga (1999), SalPa I ja II div. (2000-2001), ÅIFK II div. (2002).

Valmentajatausta: Suomen liiga TPS 2003-2008 (edustusjoukkueen 2-valmentaja, 2008 1-valmentaja 6 ottelua). TPS Akatemia 2003-2008. II div. ÅIFK 2009 (päävalmentaja). RoPSin päävalmentaja 2010.

© 2010 Lapin Kansa

Luettu 2772 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309