ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 04 lokakuu 2010 08:25

Liiganousu askelta lähempänä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseura marssii taas vahvasti kohti liigaa. Rovaniemen Palloseura marssii taas vahvasti kohti liigaa.

Rovaniemen Palloseura otti erittäin maukkaan ja tärkeän voiton Vantaalla, kun suorasta noususta jalkapalloliigaan taisteleva joukkue kepitti upeasti PK-35:n maalein 0-3.

Samalla RoPS nousi takaisin jalkapallon Ykkösen kärkeen. Sarjaa on pelaamatta vain kaksi peliä, ja RoPS:n piste-ero kakkosena olevaan Viikinkeihin on kaksi pistettä.

- Tämä oli mahtava voitto, vaikka olimme surkeita avausjaksolla. Nousu liigaan on nyt täysin meidän omissa käsissämme, RoPS:n valmentaja John Allen sanoi.

- Olipa maukas voitto vieraskentällä tässä vaiheessa kautta. Tämmöisiä voittoja on tultava, jos haluaa nousta liigaan. Nyt pitää vain keskittyä seuraavan pelin voittamiseen, kun Hämeenlinna tulee vastaan. Se peli on taas mielettömän tärkeä. Mikään muu kuin voitto ei kelpaa. Kaksi voittoa on vielä otettava tällä kaudella, Allen jatkoi.

Vaisu avausjakso

RoPS-koutsi ei kuitenkaan liidellyt ottelun jälkeen täysin tyytyväisenä, sillä ottelun koviin panoksiin nähden joukkue oli hämmästyttävän unelias etenkin avausjaksolla, joka oli kotijoukkueen lievässä hallinnassa.

RoPS:n onneksi joukkue sai kuitenkin juuri ennen taukovihellystä rangaistuspotkun, kun PK-35:n puolustaja kohteli päätyrajan tuntumassa kaltoin vierasjoukkueen Pavle Khorguashviliä.

Rikkeen kohteeksi joutunut mies asettui myös ampumaan onnistuneesti pilkulta lukemiksi 0-1. Allen kertoi laittaneensa pukukopissa tauon aikana herätyskellon soimaan. Se näytti tepsivän, sillä toisella jaksolla RoPS oli kuin eri joukkue.

Ottelu ratkesi RoPS:n ulkomaalaispelaajien taidonnäytteisiin. 0-2-maalissa Jukka Santala syötti Christopher Musondan maalintekoon reilun tunnin pelin jälkeen.

Hetken kuluttua Musonda oli taas vauhdissa. Nyt hän keskitti oikeasta laidasta Nchimunya Mweetwalle, joka pukkasi pallon komeasti maaliin.

Granlund tyytyväisenä

Rovaniemeläisille vierasvoitto tärkeällä hetkellä maistui makealta. Hyvän pelin RoPS:n laitapakkina luutinut Albin Granlund hehkui pelin jälkeen tyytyväisenä.

- Tämä oli loistava voitto, vaikka avausjaksolla olikin vaikeaa. Puolustimme todella hyvin ja Musonda pelasi hyvin laidassa. Eipä PK:lla kovin montaa maalipaikkaa ollut, Granlund sanoi.

RoPS:n keskittyminen on nyt suunnattu kauden viimeisiin peleihin, jotta suora nousu liigaan toteutuisi.

- Viimeiset pelit on voitettava, koska Viikingit voittaa varmasti molemmat pelinsä. Haluamme ehdottomasti voittaa sarjan ja mennä suoraan liigaan, Granlund sanoi.

Ykkösen loppuratkaisut

RoPS johtaa sarjaa 48 pisteellä, ennen Viikinkejä (46) ja FC PoPaa (44), kun kaksi kierrosta on pelaamatta.

Lauantaina lokakuun 9. päivä RoPS kohtaa vieraskentällä FC Hämeenlinnan ja samaan aikaan Viikingit Tampereella TPV:n.

RoPS voi jo silloin varmistaa suoran nousunsa liigaan, jos se voittaa oman ottelunsa ja Viikingit ei pysty samaan TPV:tä vastaan.

Lisälatausta otteluihin tuo myös se, että FC Hämeenlinna ja TPV taistelevat molemmat kynsin hampain putoamista vastaan.

Ykkösen päätöskierroksella RoPS kohtaa kotikentällä FC KooTeePeen, Viikingit MP:n.

Urheilutieto
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 2339 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309