ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 19 syyskuu 2010 10:48

Otteluennakko: Panoksena liiganousu

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS - FC Porin Palloilijat, Ykkösen ottelu Keskuskentällä sunnuntaina klo 18.30.

1) Asetelma? RoPSin kauden tärkein ottelu, joka voi ratkaista jo hyvin pitkälle suoran liiganousijan. RoPS on tupeksinut yhdeksän pisteen sarjajohdon niin, että PoPa on enää yhden pisteen päässä. Viikingit puolestaan livahti jo sarjan kärkeen lauantain voitollaan.

2) Seuraa näitä! Vastakkain ovat joukkueet, jotka janoavat liiganousua hurjimmin koko sarjassa, ja ovat haalineet vahvistuksia kesken kauden. RoPS on hankkinut Alex Nyomin, Milfordin, Kennedy Owusu-Ansahin ja Jukka Santalan. PoPan isoimmat kalat olivat 2008 liigan maalikuningas Aleksandr Kokko, Anzor Kaladze ja RoPSinkin talvella tavoittelema Iiro Aalto. Ratkaisevatko kauppareissujen löydöt ottelun?

Jippo-ottelussa RoPS pelasi tasapainoisinta ja monipuolisinta peliään pitkiin aikoihin, mutta hätäili ratkaisupaikoissa. Maalintekotilanteissa on jo pitkään ollut apina selässä, nyt siellä taitaa olla koko Ranuan eläinpuisto. Myös valmentaja John Allen on puntarissa, ja Jippo-pelissä kaikki ratkaisut eivät olleet parhaita mahdollisia. Voittoa olisi voinut hakea lopussa rohkeammin siirtymällä kahteen kärkeen, ja ehkä myös pelaajavaihdoissa oli haparoinnin makua. Pysyvätkö pelaajien päät kylmänä, ja pystyykö Allen johtamaan kenraalin ottein joukkojansa uransa tähän saakka kovimmassa paikassa?

PoPan urheilutoimenjohtaja, liigan vuoden 1993 maalikuningas Antti Sumiala pelaa edelleen. Nähdäänkö vanha maalitykki nyt tositoimissa?

3) Poissaolot? RoPS: Chileshe Chibwe ja Jarno Tenkula ovat sivussa loppukauden. PoPa: Loukkaantuneina Toni Junnila ja Samu Ruisniemi.

4) Arvio? Viime aikojen tulosten perusteella RoPS on altavastaaja, mutta peli on tuloksia paremmassa formussa. Tulossa on tasainen kamppailu, jossa ottelun tärkeys voi näkyä varovaisuutena. Tasapeli on lähellä, mutta jos RoPS saa Jippo-pelin elementit siirrettyä tähän otteluun, voitto on mahdollinen.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 2353 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309