ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 13 syyskuu 2010 08:33

Paikat oli, sankaruutta ei

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Nchimunya Mweetwa joutui poistumaan tyhjin käsin Keskuskentältä sunnuntaina. Edellisen maalin mies on viimeistellyt 1. elokuuta. Nchimunya Mweetwa joutui poistumaan tyhjin käsin Keskuskentältä sunnuntaina. Edellisen maalin mies on viimeistellyt 1. elokuuta.

Rovaniemen Palloseuran valmentaja John Allen näyttää saaneen tarpeekseen maalittomista kotiotteluista.

Sunnuntaina RoPS pelasi jo kolmannen perättäisen 0-0-tasapelin Keskuskentällä, kun sarjapaikastaan kynsin hampain taisteleva Jippo tienasi taistelupisteen mukaansa.

- Pelasimme tänään tosi hyvin, mutta se ei riitä. Pelaajien pitää vähitellen alkaa jo ottamaan vastuuta maalinteosta jos haluavat tämän sarjan voittaa ja nousta liigaan, Allen vaahtosi.

- Neljä perättäistä tasapeliä kotikentällä ei ole hyväksyttävää, eikä normaalia missään maassa tai sarjassa.

Miesten Ykkösessä se on juuri tällä hetkellä RoPSin todellisuutta, vaikka sunnuntain joensuulaisvieraat roikkuivat köysissä käytännössä viimeisen tunnin.

Joukkueiden tasoero tuskin jäi kenellekään epäselväksi. RoPS-vahti Alex Nyom oli käytännössä työtön, mutta niin vain Ykkösen höyhensarjalainen kesti raskaamman sarjan vauhdissa loppuun asti.

- Jippo puolustaa tosi organisoidusti ja heillä on yksi sarjan parhaista puolustuksista. Jokainen näki tänään miksi, Allen sanoi.

"Tasapelit ei riitä"

Maali roikkui ilmassa useampaankin otteeseen, mutta kerta toisensa jälkeen sinipaidat jäätyivät viimeisellä kolmanneksella

Aivan ottelun loppuhetkillä Pavle Khorguashvili, Godfrey Chibanga ja Kennedy Owusu-Ansah pääsivät vuoron perään hyville tonteille, mutta tilanteista irtosi vain muutama hätäinen kirkaisu.

Vapauttava maali olisi tarkoittanut kolmen pisteen karkumatkaa ennen nousutaistelun kannalta ratkaisevaa PoPa-ottelua viikonloppuna.

- Se on meidän kauden tärkein peli. Pikkuhiljaa paikoista pitäisi vain alkaa tekemään maaleja. Enää ei tasapelit riitä, RoPS-kapteeni Janne Turpeenniemi sanoi.

Apua Keskuskentän kuivaan putkeen ei tullut edes Jukka Santalalta, jonka Allen vaihtoi toiseen uuteen hankintaan Kennedy Owusu-Ansahiin vajaan tunnin kohdalla.

- Santala väsyi ja Kennedy toi hyvin liikettä meidän peliin. Ehkä Kennedy voisi olla vielä loppukaudella ratkaisu meidän maalinteko-ongelmaan, Allen toivoi.

Vieraille makea piste

Jippo on päästänyt kauden vierasotteluissaan vasta kahdeksan maalia ja tasapeli oli jo kuudes matkoilla. Sekä maalivahti Mikko Ikonen että valmentaja Mark Dziadulewicz myhäilivät ottelun jälkeen tyytyväisenä pisteestä ja puolustuspelin toimivuudesta.

- Piste on makea, mutta saimme sen ehkä enemmän RoPSin huonon viimeistelyn kuin oman hyvän pelimme ansiosta, Dziadulewicz arvioi.

- Tämä voi olla loppukaudesta arvokas piste. Sen verran voidaan RoPSia loppukaudesta jeesata että Viikingeiltä niistetään piste Joensuussa, Ikonen lupasi.

Kohti kärkikamppailua

RoPS kohtaa sunnuntaina Keskuskentällä sarjanousun kannalta jo ratkaisevan tärkeässä kotiottelussa porilaisen FC PoPan.

PoPa on noussut RoPSista jo pisteen päähän, ja on selvästi RoPSia vahvemmassa iskussa kun kausi kääntyy loppusuoralle. Viikingit kyttää kahden pisteen päässä.

Viimeisestä kuudesta pelistä PoPa on voittanut viisi ja kerännyt 15 pistettä. Samassa ajassa RoPS on voittanut kerran, pelannut neljä tasapeliä ja kerännyt 7 pistettä.

RoPSin riveistä puuttuvat loppukauden ajan Chileshe Chibwe ja Jarno Tenkula. Jenkkitoppari Etchu Tabe oli sunnuntaina jo vaihtopenkillä.

Ykkösestä nousee yksi joukkue suoraan jalkapalloliigaan. Ykkösen toiseksi sijoittunut karsii liigapaikasta liigan toiseksi viimeiseksi sijoittuneen kanssa.

Pekka Pernu
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1757 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309