ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 11 syyskuu 2010 08:09

Pelaajakortti: Georgialaiset kaksoset

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
VELJEKSET KUIN ILVEKSET. Valter (vas.) ja Pavle Khorguashvili ovat RoPSin yleismiesjantusia. VELJEKSET KUIN ILVEKSET. Valter (vas.) ja Pavle Khorguashvili ovat RoPSin yleismiesjantusia.

RoPSin joukkueen todelliset "yleismiesjantuset" ovat georgialaiset identtiset kaksoset Pavle ja Valter Khorguashvili, jotka ovat pelanneet kauden aikana lukuisilla eri pelipaikoilla. Molempien veljeksien vahvuuksia ovat monipuolisuus, syöttötaito ja hyvä pelikäsitys. Miehet ovat iloisia veijareita, joilla on hymy herkässä.

"Tämä on sinulle helppo homma, sillä meillä on melkein jokaiseen kysymykseen sama vastaus", Pavle nauraa haastattelutuokion aluksi.

Ketkä? Pavle ja Valter Khorguashvili, 24, molempien pelipaikat keskikentällä ja puolustuksessa.

Pelaajatausta: Pojat aloittivat jalkapallon pelaamisen 6-vuotiaina kotikaupungissaan Tbilissä ja Avaza –nimisessä joukkueessa Poikien ollessa 16-vuotiaita he lähtivät luomaan ammattilaisuraa Moldovaan Tiraspolin kaupunkiin ja maan mahtiseuraan FC Sheriffiin. Moldovan maajoukkue tyrmäsi Suomen juuri alkaneiden EM-karsintojen avauskierroksella. Khorguashvilit pelasivat Moldovassa viisi kautta. Sheriff voitti tuona aikana joka vuosi Moldovan mestaruuden ja kahdesti maan cupin. Khorguashvilit eivät vakiinnuttaneet paikkaansa pelaavassa kokoonpanossa, mutta molemmilla on takanaan otteluita Sheriffin ykkösjoukkueessa pääsarjassa ja myös Mestareiden liigan karsintakierroksilla. Viime kaudeksi miehet palasivat kotimaahansa ja FC Gagraan. Molemmat ovat pelanneet maansa nuorisomaajoukkueissa alle 17-vuotiaista alle 21-vuotiaisiin asti.

Miksi tulitte RoPSiin? Miehet etsivät uusia haasteita uralleen, ja georgialainen, RoPSissakin aikanaan pelannut pelaaja-agentti Giorgi Nikuradze suositteli pelaajia John Allenille. Kaksoset tulivat RoPSin testiin ja saivat kauden kattavat sopimukset.

Miten suomalainen jalkapallo poikkeaa georgialaisesta ja moldovalaisesta futiksesta?
"No, ensinnäkin Sheriff on suurseura, jossa kaikki oli aika paljon isompaa. Esimerkiksi kotistadion vetää 13 000 katsojaa", Valter nauraa.
"Moldovassa peli on paljon taktisempaa kuin Suomessa, ja siellä syötellään enemmän ja nopeammin. Georgialainen peli on taas hyvin lähellä suomalaista. Fyysisesti kovaa, ja vauhdikasta, mutta ei kovin taktista", Pavle kertoo.

Uratavoitteet: Molemmilla on selkeä tavoite auttaa RoPS liigaan, ja sen jälkeen he haluaisivat jäädä Suomeen ja RoPSiin.
"Meidän molempien tavoite on pelata Veikkausliigaa RoPSissa", miehet ilmoittavat.

Suurimmat vahvuutenne ja mahdolliset heikkoutenne jalkapalloilijoina?
Tässäkin kaksoset menevät yhtä jalkaa.
"Meillä on hyvä pelikäsitys, ja osaamme pelata taktista jalkapalloa. Myös syöttötaitomme on hyvä, mutta kiistämättä me tarvitsisimme lisää voimaa Suomen kovaan peliin."

Esikuvat ja suosikkijoukkue: Suosikkijoukkue on molemmilla italialainen AC Milan.
"Kannatan Milania koska siellä on pelannut pitkään georgialainen Kakhaber Kaladze. Suosikkipelaajani on kuitenkin Barcelonan Andres Iniesta", Pavle kertoo. Valterin suosikkipelaaja löytyy Milanista ja on Gianluca Zambrotta.

Harrastukset: "Työmme on jalkapallo ja se on myös harrastuksemme", veljekset vastaavat yhdestä suusta. Miehet kertovat harjoittelevan paljon vapaa-ajallaan.
"Pelaamme toki Play Stationia, mutta vain jalkapallopelejä", Valter nauraa.
Veljekset kuuntelevat myös musiikkia, ja suosikit löytyvät kotimaan muusikoiden joukosta.
"Georgialaista poppia."
Miten olette viihtyneet Rovaniemellä? Veljesten kokemukset kaupungista ovat todella positiivisia.
"Hieno kaupunki, emme muuten haluasi jäädä tänne. Ihmiset ovat mukavia ja sosiaalisia. Olimme aivan ihmeissämme aluksi, kun kaupunkilaiset tunsivat meidät ja tervehtivät iloisesti."

RoPSin sijoitus tulevalla kaudella? Elokuu meni RoPSilta ilman voittoa, mutta Klubi-voiton jälkeen sarjajohto on taas kolme pistettä.
"Me nousemme liigaan", kaksoset päättävät.

Markku Saukko
© 2010 Uusi Rovaniemi

Luettu 1702 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309