ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 09 syyskuu 2010 20:51

RoPS lähtee itsevarmana JIPPOn kaatoon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Ykkösen sarjajohtaja Rovaniemen Palloseura kohtaa sunnuntaina sarjapaikastaan taistelevan Joensuun JIPPOn. RoPS pelasi koko elokuun ilman voittoa, ja voitottomia otteluita kertyi peräti kuusi. Silti tasaisessa sarjassa johto säilyi. Joukkue palasi voittojen tielle kaatamalla viime sunnuntaina Klubi-04:n vieraskentälle lukemin 0 – 4. Voitto oli jo kovissa paineissa olleelle joukkueelle helpottava.

- Palasimme perusasioihin, päävalmentaja John Allen sanoo.

Joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi on seurannut RoPSin tuskaista loppukesää läheltä.
- Joukkueessa on koko ajan ollut erinomainen henki, mutta peli oli kertakaikkisessa takalukossa. Pojat olivat myös tosi väsyneitä kovista peleistä ja harjoittelusta. Helsingin esitys oli todella helpottava, ja joukkueelle tärkeä, joukkueenjohtaja kertoo.

Yksi voitto ei kuitenkaan Turpeenniemen mukaan merkitse liikoja.
- Kaikella kunnioituksella, Klubi taitaa olla nyt sarjan huonoin joukkue, ja joudumme aivan eri testiin JIPPOn kanssa.
RoPS voitti joensuulaiset kevätkierroksella vieraissa 0 – 2, mutta JIPPollakin oli mahdollisuutensa pelissä.
- Pelistä tulee ilman muuta kova. JIPPO on päästänyt vieraissa vain kahdeksan maalia ja taistelee sarjapaikastaan. Heillä on panoksia siinä kuin meilläkin, Turpeenniemi jatkaa.

Turpeenniemi toivoo voitottoman putken päättymisen kuitenkin helpottavan joukkuetta henkisesti.
- Itseluottamus on palautunut, vaikka mitään harhakuvitelmia pelaajilla ei ole. Sarjaa on vielä paljon jäljellä ja meidän on pidettävä itsemme piikkipaikalla.

RoPSin ilonaiheisiin kuuluu Jukka Santalan jatkuvasti parantuneet otteet. Helsingissä mies oli jo terävä ja häneltä on lupa odottaa paljon.
- Kunhan yhteispeli "Drogban" (Nchimunya Mweetwa) kanssa alkaa käyttää verkko heiluu varmasti, Turpeenniemi lupaa.

RoPSin kokoonpanosta puuttuvat loppukauden loukkaantumisten takia sivussa olevat Jarno Tenkula ja Chileshe Chibwe. Uutena pelaajana esiintyy Kennedy Owusu-Ansah, joka sovitti Helsingissä FC YPAsta periytynyttä pelikieltoaan. Myöskään Santala ei ole vielä pelannut Keskuskentän yleisön edessä.

© 2010 RoPS

Luettu 2137 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309