maanantai, 30 elokuu 2010 08:26

RoPS kompastui jo jumboon

RoPSin maalivahti Alex Nyom piti maalinsa puhtaana yhteensä 363 minuuttia ennen ensimmäistä takaiskua. RoPSin maalivahti Alex Nyom piti maalinsa puhtaana yhteensä 363 minuuttia ennen ensimmäistä takaiskua.

Mikkelin urheilupuistossa luultiin olleen sunnuntaina kaksi ainakin jonkun verran helpottunutta jalkapalloilun Ykkösen joukkuetta.

Ainakin niin oli 94 peliminuutin kohdalla. Viimeinen minuutti oli liikaa sarjajohtaja Rovaniemen Palloseuralle.

Jumbona yhä jatkavan ja kakkoseen jo aikoja sitten tuomitun Mikkelin Palloilijoiden brasilialainen Rafael, jota ei pidä sekoittaa FC Lahden hyökkääjään, ei tasapeliin tyytynyt vaan rynni laukomaan 95. minuutilla voittomaalin lukemiin 2-1.

RoPSin vielä kuukausi sitten ikuisuudelta tuntunut etumatka Ykkösen piikkipaikalla onkin enää yhden voiton mittainen tai tarkemmin määritellen rästipelin kokoinen.

- Maalinteko on nyt todella vaikeaa. Debytantti Jukka Santalan arvosana kärjessä olisi ollut hyväksyttävä, jos hän olisi tehnyt toisesta paikastaan maalin, harmitteli RoPSin valmentaja John Allen.

Jos oli neljä peräkkäistä maalitonta tasapeliä tuhrineella RoPSilla ollut ongelmia maalinteossa, oli niitä vielä paljon enemmän nousijajoukkue MP:llä.

Mikkeliläisten viiden edellisen ottelun saldo oli yhtä monta tappiota yhteismaalein 0-11.

Unelmaveto

MP lopetti tuskaisen maalittoman jaksonsa 508 minuuttiin, kun Einari Kurittu laukoi pölyt RoPSin maaliverkoista jo kolmannella minuutilla.

RoPS päätti maalittoman jaksonsa tasan 400 minuuttiin isäntien Aleksander Kaliuzhnijin ohjattua pallon liki 20 metristä omaan maaliin.

Kaliuzhnij yritti potkaista sivuttaisen keskityksen maisemiin, mutta sivuosuma palloon tuotti tuskallisen lopputuloksen.

- Meillekin maalinteko on ollut vaikeaa, mutta tänään teimme jopa kolme osumaa, irvaili MP:n valmentajaksi kesken kauden tullut Janne WIlkman.

Rafael kuittasi lipsahduksen mihin tahansa maalikimaraan sopivalla voittomaalilla.

Monien pelaajienkin jo odottaessa loppuvihellystä MP pääsi yrittämään vastahyökkäystä kahdella kahta vastaan. Rafael rynni pallon kanssa lähelle rangaistusaluetta toppari Stephen Kundan vain varmistaessa, ettei mikkeliläinen painele ohi.

Rafael laukoi paristakymmenestä metristä viuhuvan pallon tolpan vieraan niin, ettei edes oikein sijoittuneella Nyomilla ollut käytännössä mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

Ei kulje

Vasemman pakin tonttia hoidellut Kaliuzhnij oli jatkuvasti ongelmissa RoPSin Christopher Musondan kanssa.

- On aina ilkeä yhtälö, jos samalle laidalle sattuvat vastustajan paras pelaaja ja oman joukkueen heikoin puolustaja, kuittasi katsomossa istunut FC Lahden mikkeliläislähtöinen valmentaja ja RoPSissakin vaikuttanut Ilkka Mäkelä.

RoPS ei saanut kaunisteltua liiga-ajalta surkeaa saldoaan Etelä-Savossa. Vuosina 1981-96 rovaniemeläisten tili näytti kolmea voittoa 16 vierasottelusta Mikkelissä.

RoPSille tuntui pelastavan pisteen vain maalivahti Alex Nyom torjumalla pari A-luokan tekopaikkaa.

- Nyom torjui kaksi tai kolme kertaa huikeasti, Allen vahvisti.

- Aikamoista taistelua tämä oli. Emme saaneet peliä kulkemaan missään vaiheessa, hämmästeli vähäsanainen tuore hankinta Santala.

Hakasta siirtyneen Santalan avaus RoPSin paidassa ei ollut mikään menestys. Hän ei näyttänyt siltä, että pystyisi auttamaan rovaniemeläisten maalinteko-ongelmissa.

- MP taisteli juuri niin kuin sarjan häntäpään joukkueelta voi odottaa. Ei tämä helpommaksi muutu, vaikka seuraavaksi tulee vastaan myös putoamisviivan alapuolella oleva Klubi 04, Allen korosti.

Jos RoPSin tilanne tuntuu kiristävän päätä, voi sarjajohtajan aseman suhteuttaa MP:n ongelmiin. Mikkeliläisten sisäisen maalintekijätilaston ykkönen on yhä (yksin!) kaksi maalia tehnyt Eetu Koistinen.