ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 26 elokuu 2010 22:43

Poroparlamentti: Itseluottamus kateissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
PELAAJA ITSEKIN. Saara Ylianttila seuraa jalkapalloa asiantuntevin silmin, sillä hän pelaa itsekin jalkapalloa RoPSissa. PELAAJA ITSEKIN. Saara Ylianttila seuraa jalkapalloa asiantuntevin silmin, sillä hän pelaa itsekin jalkapalloa RoPSissa.
Mikä ottelu: Su 22.8. RoPS – FC Viikingit 0 - 0

Poroemäntä Saara Ylianttila

Jalkapallotausta: Ylianttila pelaa RoPSin naisten joukkueessa Kakkosessa. Kausi on mennyt hyvin, ja joukkue on lohkossaan toisena. Jalkapallo vei innokkaan tytön mukanaan jo 7-vuotiaana, kun ura alkoi FC Lynxin riveissä. Keltaista paitaa Ylianttila kantoi 10 vuotta, kunnes siirtyi naapuriseuraan. Viime kauden Ylianttila pelasi naisten liigassa Lahdessa FC Kuusysin riveissä.

Fanijoukkueet ja pelaajat: "Tähän minulla on kolme suosikkia, RoPS, Santa Claus ja FC Lynxin leidit, joka on naisten harrastejalkapalloryhmä", poroemäntä kertoo. Kansainvälisten kenttien suosikki on viime kausien superjoukkue Barcelona, ja suosikkipelaaja katalaanijoukkueen ruotsalaiskärki Zlatan Ibrahimovic. "Hän on röyhkeä, vahva ja taitava pelaaja." Kotimaan suosikkipelaaja löytyy aivan perhepiiristä. "Pikkusiskoni Sanna Ylianttila pelaa Hongassa liigaa ja on päässyt maajoukkueeseen asti, hän on tehnyt hienon uran."

Poroerottelu
Miten ottelu meni?
RoPSille ottelu oli jo viides peräkkäinen tasapeli ja neljäs maaliton ottelu. John Allen yritti saada joukkueensa peliä raiteilleen pelipaikkojen muutoksilla niin, että Janne Turpeenniemi pelasi keskikentällä laidalla ja Albin Granlund Turpeenniemen vakiotontilla oikeana pakkina. Toivottua tulosta muutos ei tuonut.
"RoPS pelasi kohtuullisen hyvän pelin, mutta ratkaisevat syötöt hyökkäysalueella olivat huonoja. Pitkä kuiva kausi maalinteossa alkaa näkyä ylimääräisenä puristuksena, ratkaisupelaajilla on itseluottamus koetuksella", Ylianttila analysoi. Eniten parannettavaa olisi puolustuksen avauspelissä. "Hirveää roiskimista, pelinrakentaminen on vaikeaa, kun pallot menevät mihin sattuu", Ylianttila arvostelee.
"Positiivista oli nähdä kentällä useampi oma kasvatti yhtä aikaa, kun myös Mika-Matti Maisonvaara pelasi ensimmäisen täyden ottelunsa tällä kaudella", Ylianttila kertoo.
Suurin onnistuja RoPSin joukkueesta löytyy jälleen tolppien välistä. Alex Nyom pelasi jo neljännen peräkkäisen nollapelinsä, eikä ole vielä RoPS-urallaan päästänyt maaliakaan.
Ylianttilan mielestä Viikingit oli vahva joukkue.
"Hyvin organisoitu ja kurinalainen. Heidän syöttöpelinsä toimi hyvin, ja he pystyivät pitkillä palloilla ylittämään RoPSin taitavan keskikentän ja pitämään sen ajoittain pelin ulkopuolella."
Tasapeliputkesta huolimatta RoPS johtaa sarjaa edelleen kuudella pisteellä.
"Tilanne on edelleen hyvä", Ylianttila muistuttaa kokonaisuudesta.

Pelin kohokohta: Nyomin rohkeat vastaantulot. "Hän osaa ajoittaa vastaantulonsa oikein, hurjan näköisiä tilanteita, mutta hän hoiteli kaikki tyylikkäästi."

Terveiset tuomareille: Simo Kivarin johtama tuomaristo onnistui Ylianttilan mielestä hyvin. "Ryhdikäs suoritus ilman isoja virheitä."

Ottelun pelaaja: "Alex Nyom, ehdottomasti."

Sarvia ja papanoita:
Kolme sarvea: RoPSin maalivahtipelille. "Ilman Nyomia RoPS ei johtaisi enää sarjaa."
Kaksi sarvea: "Tähän on pakko laittaa Nyomin tötterötukka, se on yliveto", Ylianttila nauraa.
Yksi sarvi: RoPSin naisjoukkueelle erinomaisesta kaudesta, sarjanousu Ykköseen on mahdollinen.

Markku Saukko
© 2010 Uusi Rovaniemi

Luettu 2926 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309