ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 23 elokuu 2010 08:18

RoPS jo yli kuusi tuntia maaleitta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ei vaan uppoa. Aktiivisesti pelannut RoPSin uusi hankinta Milford Ohazulike ei hänkään pystynyt välittömästi ratkaisemaan RoPSin maalinteko-ongelmaa. Ei vaan uppoa. Aktiivisesti pelannut RoPSin uusi hankinta Milford Ohazulike ei hänkään pystynyt välittömästi ratkaisemaan RoPSin maalinteko-ongelmaa.

Rovaniemen Palloseuran kamerunilaismaalivahti Alex Nyomista on lyhyessä ajassa tullut joukkueensa ylivoimaisesti tärkein pelaaja.

Alkukaudesta RoPS pöllytteli vastustajien maaliverkkoja sellaiseen tahtiin, että omiinkin oli varaa ropista.

Nyt joukkueen maalinteko-ongelma ja puolustuspeli alkaa olla sillä tasolla, että jokainen piste edellyttää maalivahdilta ihmeitä.

Nyom ei ole päästänyt neljässä pelaamassaan ottelussa yhtään maalia. Ja sunnuntain maalittomaan tasapeliin päättyneessä kärkiottelussa mies oli taas joukkueensa paras pelaaja.

- Se on minun työni. Sitä varten minä olen täällä, Nyom totesi.

- Tänäänkin jouduin tekemään paljon torjuntoja, mutta vastustajakin pelasi tosi hyvin.

Nyom ei syyttänyt joukkuekavereitaan tuen puutteesta, vaikka myönsi että välillä nuoren puolustuslinjan kokemattomuus näkyy ratkaisuissa.

- Välillä tulee tilanteita, joissa ei tiedetä mitä pitäisi tehdä. Yleisesti ottaen olen puolustukseen tyytyväinen.

Viikingit teki sankarin

Klikkaa!Sarjanousua tavoitteleva Viikingit olisi ansainnut ottelusta voiton. Se pakotti Nyomin lukuisiin paraatipelastuksiin Eero Peltosen ja Obi Metzgerin johdolla.

Toisaalta Viikinkien kehno viimeistely myös teki RoPS-vahdista sankarin. Sen myönsi myös valmentaja Toni Korkeakunnas.

- Meillä oli toistakymmentä paikkaa, läpiajo ja parikin puskupaikkaa tyhjän maalin edestä. Olen tosi pettynyt tulokseen.

Toisessa päässä kenttää Viikinkien Luis Fernando ei joutunut kertaakaan todellisiin torjuntatöihin. Chileshe Chibwen ja Chanda Mwaban laukaukset viuhuivat milloin minnekin.

- Maalinteko ontuu. Jätkät on kopissa sen näköisiä niin kuin olisi hävitty, mutta pisteeseen voi olla tänään tyytyväinen, ensimmäisen täyden ottelun pelannut Mika-Matti Maisonvaara sanoi.

Maalinteko-ongelmaan ei auttanut edes uusi hankinta Milford Ohazulike, joka korvasi polvensa loukanneen Chibwen ensimmäisen puoliajan lopulla.

- Hän oli mielestäni tosi hyvä, pelasi helposti ja tuli palloja hyvin vastaan. Hän ei kuitenkaan saanut muilta riittävästi tukea, RoPSin valmentaja John Allen sanoi.

 Alex Nyom on joutunut yksin pitämään RoPSia pystyssä viime peleissä. Sunnuntain nollapeli oli jo neljäs peräkkäinen.

Pimeässä huoneessa

Allen vaati ottelun jälkeen pelaajiaan katsomaan peiliin maalinteko-ongelman ratkaisemiseksi.

Peliminuuteissa mitattuna edellisestä maalista on jo 377 minuuttia, kun Nchimunya Mweetwa osui 1. elokuuta.

- Viimeisellä kolmanneksella ratkaisumme ovat todella huonoja. Meidän on pakko löytää rytmi takaisin pelaamiseen.

Otteluohjelma tarjoaa siihen RoPSille erinomaisen mahdollisuuden. Seuraavissa kahdessa ottelussa se kohtaa sarjajumbot MP:n Mikkelissä ja Klubi-04:n Helsingissä

- Olemme tällä hetkellä kuin pimeässä huoneessa, josta etsimme ulospääsyä. Emme vain ole löytäneet ovea vielä, mutta löydämme sen kyllä, Alex Nyom sanoi.

- Ja toivon että löydämme sen pian. Täällä alkaa olla jo pimeää, Allen lisäsi.

Fakta

Allen kokeili muutoksia

RoPSin valmentaja John Allen yritti herätellä joukkuettaan taktisilla muutoksilla.

Kapteeni Janne Turpeenniemi nousi oikeaksi laitalinkiksi ja Jarno Tenkula nousi avaukseen vasemmalle. Mika-Matti Maisonvaara pelasi toisen ottelunsa vasempana pakkina ja Albin Granlund vaihtoi puolta oikeaksi pakiksi. Christopher Musonda aloitti vaihdossa.

Allen ei ollut täysin tyytyväinen näkemäänsä: "Yritin saada muutoksilla hieman energiaa, mutta ei oikein onnistunut".

Loukkaantumisten vuoksi ottelusta puuttuivat Etchu Tabe, Valter Khorguashvili ja Samuel Chidi. Nchimunya Mweetwa kärsi pelikieltoa.

RoPS johtaa sarjaa yhä kuuden pisteen erolla. Viikingit on 7 pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneena.

Pekka Pernu
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1910 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309