ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 09 elokuu 2010 11:16

Nyom pelasti taas pisteen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ensimmäisen kotiottelunsa pelannut RoPS-maalivahti Alex Nyom oli rovaniemeläisjoukkueen valopilkku. Ensimmäisen kotiottelunsa pelannut RoPS-maalivahti Alex Nyom oli rovaniemeläisjoukkueen valopilkku.

Rovaniemen Palloseuran valmentajalla John Allenilla riittää juuri nyt mietittävää.

Walesilainen on lyhyen RoPS-uransa haastavimmassa paikassa, vaikka joukkue edelleen johtaa sarjaa neljän pisteen marginaalilla.

RoPSin alkukauden hurmio on tipotiessään, maalihanat ovat tukkeutuneet täysin ja sunnuntain FC Espoo -ottelussa rovaniemeläiset eivät päässeet edes maalipaikkoihin.

Juuri sunnuntain kotiottelu sarjanousijaa ja Ykkösen pienimmällä budjetilla porhaltavaa FC Espoota vastaan piti olla tilaisuus kääntää kelkka keskikauden taantumasta.

Ennakkoluulottomasti ja aggressiivisesti pelannut vierasjoukkue olisi kuitenkin ansainnut ottelusta selvän voiton.

Allen käyskentelikin synkän näköisenä Keskuskentän pukukoppien läheisyydessä ottelun jälkeen.

Toimitsijakieltoa tuomareiden arvostelusta kärsinyt valmentaja joutui seuraamaan ottelun katsomon puolelta, eikä varmasti ollut tyytyväinen näkemäänsä.

- Joukkue näyttää jotenkin henkisesti väsyneeltä. Ehkä pelaajat ovat päässeet tähän saakka liian helpolla, vastuuvalmentajan roolia ottelussa hoitanut Matti Vikman arveli.

Nyom kentän paras

Sunnuntaina RoPS sai jo toistamiseen neljän päivän sisään kiittää maalivahtiaan Alex Nyomia tasapelipisteestä. Kamerunilainen sai venyä kummallakin puoliskolla puolenkymmentä kertaa.

RoPS selvisi Espoon pommituksesta joko Nyomin torjunnoilla, tolkuttomalla tuurilla tai Espoon ja lähinnä maalitykki Fidan Seferin epäonnella.

RoPSin faniryhmä Tokkakin tiesi ketä pisteestä oli kiittäminen, sillä he osoittivat ottelun parhaaksi pelaajaksi valitulle Nyomille seisaaltaan suosiota ottelun jälkeen.

- Jos vastustajan maalivahti valitaan kentän parhaaksi, niin kyllä se kertoo kumpi on ollut parempi, tulokseen pettynyt espoolaisten valmentaja Rami Luomanpää totesi.

Lahdenmäki vaikeuksissa

Pahiten purjeessa oli kolmen pelin tauon jälkeen avaukseen palannut toppari Jarkko Lahdenmäki.

Vahvan alkukauden pelannut nuorukainen ei saanut millään Espoon maalitykki Seferiä ja Joni Korhosta aisoihin, ja oli lahjoittaa vieraille johtomaalin reilun tunnin jälkeen.

Lahdenmäen onneksi epäonnistunut purkuyritys kimposi Seferistä ohi tyhjän RoPS-maalin.

Toisena topparina aloittanut Etchu Tabe loukkasi takareitensä ja joutui vaihtoon jo 20 minuutin kohdalla.

RoPSin käytännössä ainoa tekopaikka avautui toisen puoliajan alussa Samuel Chidille, joka kuitenkin pukkasi Janne Turpeenniemen keskityksen pompun kautta maalin yli.

- Me pidetään kyllä palloa, mutta ei saada luotua paikkoja. Tänään tasan yksi, Vikman myönsi.

- Tämä ei ole nyt isoista asioista kiinni. Joitakin asioita pitää vain saada loksahtamaan kohdalleen.

Pekka Pernu
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 2015 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309