ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 08 elokuu 2010 12:49

Otteluennakko: Kymppipaidat paljon vartijoina

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS-FC Espoo, Ykkösen ottelu Keskuskentällä sunnuntaina kello 18.30.

1) Asetelma? RoPS on pelannut kaksi tasapeliä putkeen, ja sarjajohto on kutistunut viiteen pisteeseen. Alkavatko paineet joukkueessa nousta, kun vielä päävalmentaja John Allen on toimitsijakiellossa? Nousijajoukkue FC Espoo on menestynyt odotuksiin nähden erinomaisesti. Espoo on nuori, taitava, mutta myös kokematon joukkue. Harvalla pelaajalla oli kokemusta edes Ykkösen tasolta ennen tätä kautta. RoPS on myös nuori joukkue, mutta pelaajat ovat rutinoituneita. Arvioidun avauksen pelaajista kuudella on vankka kokemus Veikkausliigasta, Tabe on marinoitu Allsvenskanissa ja Khorguashvili ammattilaisympyröissä Sheriffissä.

2) Seuraa näitä! Chanda Mwaba ja Fidan Seferi. Mwaba tuli RoPSiin jo kaudella 2007, ja tuolloin 18-vuotias poika oli sensaatio. Taiturimainen kymppipaikan pelintekijä näytti olevan RoPSin kortti menestykseen. Liigakaudet menivät odotuksiin nähden alakanttiin, vaikka mies valittiin Sambian maajoukkueeseenkin. Allenin valmennuksessa Mwaba on kuitenkin nostanut taas tasoaan. Hän pelaa suoraviivaisemmin, älykkäämmin ja hänen fantastinen taitonsa on nyt enemmän hyödyksi joukkueelle. Mwaba on parhaimmillaan vapaassa roolissa kärjen takana, josta hän voi jakaa murhaavia läpisyöttöjä tai ratkaista itse. Mwaba onkin osunut jo kuudesti tällä kaudella. Espoon Seferi valittiin Ykkösen kesäkuun pelaajaksi. Jo yhdeksän maalia iskenyt taitava kärkimies on jo monen liigaseuran kiikarissa. Kymppipaidat ovat ratkaisevia pelaajia joukkueensa hyökkäyspelissä.

3) Poissaolot? John Allen on toimitsijakiellossa, ja Kemissä polveaan loukanneen Mweetwan pelaaminen on epävarmaa.

4) Arvio? Nopeaa syöttöpeliä pelaava Espoo on RoPSille sopiva vastustaja. Rutinoitunut isäntäjoukkue voittaa hyvätasoisen ottelun.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1500 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309