ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 07 elokuu 2010 12:53

Poroparlamentti: OPS ansaitsi pisteen puolustamalla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tapio Koski Tapio Koski

Mikä ottelu: Su 1.8. RoPS - OPS-jp 1 - 1

Poroisäntä: Tapio Koski

Jalkapallotausta: Koski on raskaan sarjan seuratoimija
Koski on vuonna 1994 perustetun FC Lynxin perustajajäseniä ja hän toimi seuran johtokunnassa aina viime vuoteen asti. Koski on Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen piirin hallituksen jäsen.
"Hallitukseen kuuluu myös OPSin manageri Miika Juntunen, joka on hyvä tuttuni, joten tämä matsi oli siinäkin mielessä erityisen kiinnostava."
Fanijoukkueet ja pelaajat: Koski seuraa jalkapalloa laajasti. "RoPSin kotiottelut katson aina, ja käyn monissa vieraspeleissäkin. Santa Clausia seuraan myös tarkasti." Kosken poika Tomi pelaa Santa Clausissa. "Lisäksi juniorijalkapallo kiinnostaa kovasti", Koski kertoo. Suomen kenttien suosikkipelaaja on nykyisin Tampereen Ilvestä valmentava Valeri Popovitsh. "Hän oli liki täydellinen pelaaja", poroisäntä muistelee. Ulkomaisista joukkueista Liverpool on ollut sydäntä lähellä. "Lähinnä Sami Hyypiän takia. Sain tutustua häneen henkilökohtaisesti, kun Tomi osallistui Hyypiän jalkapalloleireille. Sami on todella hieno ihminen, jolle tähden asema ei ole koskaan noussut päähän."

Poroerottelu
Miten ottelu meni?
Koski on hieman pettynyt ottelun antiin. "Tällä kaudella yleisö on tottunut näkemään RoPSin huikeaa ylivoimaa kentällä. Nyt peli olikin tasaista vääntöä, vaikka RoPS oli toki hallitsevampi osapuoli." OPS puolusti todella tiiviisti joukkueena ja vei RoPSilta tilan pois. "OPSin valmentaja Antonio oli valjastanut alusta asti Alex Arinzen vartioimaan Christopher Musondaa, eikä hän ollutkaan totutun näkyvä." RoPSin pelin toimivin osa-alue oli puolustuspeli. "OPS ei pystynyt luomaan pelitilanteista maalipaikkoja, ja maali oli maalivahdin valitettava kömmähdys, ei edes maalipaikka." Koski ymmärtää nuorta Arto Vikmania hyvin: "Joskus näitä väkisin tulee, valitettavasti veskarin virheet näkyvät selvemmin kuin kenttäpelaajien."
RoPSin pelissä kangerteli maalinteko. "Paikkoja luotiin sen verran paljon, että voitto olisi pitänyt pystyä ottamaan."

Pelin kohokohta: Koski nostaa esille muutamat RoPSin hyökkäykset. "Nytkin nähtiin hetkittäin parasta RoPSia. Loistavaa lyhytsyöttöpeliä, jolla pallo tuotiin nopeasti vastustajan alueelle."

Terveiset tuomareille:" Päätuomari Mikko Leinon esitys oli epätasainen. Rikkeitä vihellettiin miten sattuu, ja esimerkiksi Mweetwan hylätyssä maalissa en nähnyt mitään virhettä. "Drogba" oli vain niin paljon puolustajaa vahvempi, että tämä jäi jalkoihin."

Ottelun pelaaja: Albin Granlund. "Nuori laitapuolustaja pelasi vakuuttavan ottelun. Hänestä kuullaan vielä."

Sarvia ja papanoita:
Kolme sarvea: Yleisö ansaitsee taas kehuja. "Nyt kannustus oli asiallista, ala-arvoiseen huuteluun ei sorruttu, eikä myötähäpeää tarvinnut tuntea."
Kaksi sarvea: Keskuskentän kenttäosa on saatu kesällä valmiiksi. "Kaupungille iso kiitos. Nyt meillä on kunnon pyhättö huippujalkapallolle, ja samalle kentälle mahtuvat myös kaupungin junioripelaajat."
Yksi papana: OPSin Luis Vanderleille. "Mies on erinomainen pelaaja, hänen ei tarvitsisi sortua naurettavaan filmaamiseen ja itkemiseen. Mies voisi näillä näytöillä toimia osa-aikaisesti Oulun kaupunginteatterin näyttelijänä!"

Markku Saukko
© 2010 Uusi Rovaniemi

Luettu 1140 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309