ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 26 heinäkuu 2010 10:45

RoPS taas voiton tielle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Chanda Mwaba taituroi RoPSin toisen maalin Tampereella. Hänet palkittiin myös vieraiden parhaana pelaajana. Chanda Mwaba taituroi RoPSin toisen maalin Tampereella. Hänet palkittiin myös vieraiden parhaana pelaajana.

Helteisellä Tammelan kentällä näkyi sunnuntaina selvästi, että kotijoukkue Tampereen Pallo-Veikot halusi kostaa Rovaniemen Palloseuralle kesäkuun 13. päivänä koetun 0-8-nöyryytyksen.

TPV:llä oli jo ensimmäisen viiden minuutin aikana kolme kulmapotkua ja pallo pyöri lähes maaliviivalla. Tilanteisiin mentiin täysillä.

Sitten RoPSin sambialaistoppari Stephen Kunda pääsi 16. minuutilla puskemaan vieraiden lähes ensimmäisestä paikasta 0-1 ja RoPS:n tilanne helpottui. Lopulta numerot olivat sarjataulukko huomioiden tutummat 0-3 (0-1).

- TPV oli parempi ensimmäiset 20 minuuttia. Emme olleet valmiita peliin, pelaajat luulivat voiton tulevan helposti. Toisella jaksolla etenkin syöttöpeli parani, sanoi RoPS:n valmentaja John Allen.

RoPS:lla oli melko odotettu avauskokoonpano. Vain kauden tähänastiset ottelut aina aloittanut Jarkko Lähdenmäki istui koko ajan vaihdossa.

-- Jarkko on terve, mutta nyt toppareina pelasivat Kunda ja Etchu Tabe, Allen selvitti.

Kunda ohjasi ylärimaan

TPV:n tasoitus oli lähellä 33. minuutilla, kun Kunda ohjasi pallon oman maalin ylärimaan. Sentit olivat vieraiden puolella.

- Meillä oli hyvä lataus monestakin syystä, mutta tulosta ei tullut. Jossitella voi, että olisimme voineet tehdä parikin maalia avausjaksolla Lopulta näki kuitenkin, että pelissä oli ammattilaiset amatöörejä vastaan, sanoi TPV:n valmentaja Mourad Seddiki.

RoPS lisäsi höyryä toisella jaksolla ja TPV alkoi pudota kyydistä. Chileshe Chibwe oli jo 50. minuutilla läpi, mutta ohjasi ohi eikä kauden 10. maalia tullut

Sitten ottelu ratkesi, kun ottelun parhaana pelaajana palkittu Chanda Mwaba teki hienon yksilösuorituksen päätteeksi 0-2-maalin komealla laukauksella ylänurkkaan. Maali oli hänelle kauden 6:s.

- Mwaban maali oli hyvä osoitus sellaisesta henkilökohtaisesta taidosta, mikä meiltä vielä uupuu. Sen maalin jälkeen alkoi huomata, että pojat olivat juosseet paljon ja he alkoivat pudota kyydistä, TPV:n Seddiki lisäsi.

Aivan lopussa pääsi Nchimunya Mweetwa läpi ja nosti hallitusti maalivahti Aapo Kiljusen yli kauden 8. maalinsa.

- Meillä toimi keskilinja hyvin läpi ottelun. Kunda ja Mwaba onnistuivat erityisen hyvin. Myös puolustuspelimme oli toisella jaksolla parempaa, Allen sanoi.

Sarjapaikastaan taistelevan TPV:n eväät taistella voitosta loppuivat Mwaban maaliin. TPV pyrki vain pitämään numerot pienempinä kuin mitä Rovaniemellä nähtiin kesäkuussa.

RoPS sen sijaan näytti, että viime viikonlopun tappio Viikingeille oli vain työtapaturma.

- TPV:llä oli alussa sama taktiikka kuin Viikingeillä eli he tulivat kovaa tilanteisiin hyvällä tsempillä. Puolustus kesti kuitenkin nyt paremmin, Allen tiivisti.

RoPSin kausi jatkuu ensi sunnuntaina mielenkiintoisella kotiottelulla Oulun Palloseuraa vastaan.

Juha Aaltonen
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1634 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309