ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 19 heinäkuu 2010 10:50

"Joskus tappion oli tultava"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin valmentaja John Allen (oik.) ja joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi uuden tilanteen edessä. RoPS koki Helsingissä kauden ensimmäisen tappionsa. RoPSin valmentaja John Allen (oik.) ja joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi uuden tilanteen edessä. RoPS koki Helsingissä kauden ensimmäisen tappionsa.

Vuosaaren Viikingit himoitsi Rovaniemen Palloseuran päänahkaa jalkapallon Ykkösen kärkiottelussa Helsingissä ja se näkyi kentällä.

Viikingit repi ja raastoi intohimoisesti, kun taas RoPS oli selvästi veltommalla asenteelle liikenteessä.

Ottelu päättyi täysin oikeutetusti Viikinkien 3-0-voittoon. Kyseessä oli sarjajohtaja RoPS:n kauden ensimmäisen tappio. RoPS ehti pelata Ykkösessä 12 ottelua ilman tappiota ennen kuin tilastoihin tuli ensimmäinen tahra.

Se ei kuitenkaan paljon RoPS:n valmentajaa John Allenin tuntunut haittaavan.

- Joskus tappion oli tultava, joten en ole kovinkaan pettynyt. Emme saaneet edes maalipaikkoja aikaiseksi, kun taas Viikingit oli tosi vahva, John Allen sanoi.

Todellisena herrasmiehenä Allen käveli pelaajiensa perässä ottelun jälkeen kättelemässä Viikinkien pelaajat.

Onnittelut olivat nyt paikallaan.

- Viikingit näytti tänään, miksi se on nyt sarjassa kakkosena. Viikinkien koko joukkue taisteli jokaisessa tilanteessa. He myös puolustivat todella kovaa ja tiiviisti, Allen sanoi.

Toisen jakson tyrmäys

Vielä avauspuoliskolla ottelu eteni varsin tasaväkisissä tunnelmissa, sillä tilanteet vaihtelivat tiheään molemmissa kenttäpäädyissä.

Rovaniemeläisilläkin oli avausjaksolla pari paikkaa tehdä avausmaali, kuten myös Viikingeillä, mutta tulosta ei syntynyt ensimmäisen 45 minuutin aikana.

Toiselle jaksolle Viikingit tuli kuin uudestisyntyneenä ja suorastaan tyrmäsi liiganousua tavoittelevan pohjoisen joukkueen.

Heti avausvihellyksen jälkeen tuli 1-0-maali, kun kotijoukkueen Tommi Vesala keskitti vasemmalta laidalta ja Hassan Sesay täräytti pallon verkkoon. Samat miehet olivat asialla hetkeä myöhemmin.

Nyt Vesala antoi pitkän ja viuhuvan läpisyötön, jonka turvin Sesay pääsi purjehtimaan läpi vierasjoukkueen puolustuksen. Sesay sai läpiajon päätteeksi ohitettua RoPS:n maalinsuulla torjuneen Arto Vikmanin.

Työ jatkuu Tampereella

Rovaniemeläisten tavoin liiganousua havitteleva Viikingit ratkaisi ottelun edukseen lopullisesti, kun Jukka Hirvonen ampui todella upeasti vapaapotkusta pallon maaliin 64. minuutilla. Matkaa maalille oli noin 25 metriä ja pallo kaarsi upeasti banaanipotkuna napakymppiin.

Tappiosta huolimatta RoPS jatkaa sarjan kärjessä. Joukkueen tarkoituksena on palata mahdollisimman pian takaisin voittojen tielle.

- Ensi viikolla menemme Tampereelle. Työ jatkuu siellä. Jatkamme siellä liiganousun tavoittelua, Allen sanoi.

Urheilutieto
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 2349 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309