ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 15 heinäkuu 2010 23:39

Poroparlamentti: RoPS on liigatason porukka

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Marko Koivuranta seuraa peliä yli 140 liigapelin kokemuksella. Marko Koivuranta seuraa peliä yli 140 liigapelin kokemuksella.

Mikä ottelu: Su 11.7. RoPS – KPV 3 - 0

Poroisäntä
Marko Koivuranta

 

Jalkapallotausta: RoPSin junioripäällikkönä toimivalla Koivurannalla on takanaan mittava pelaajaura, joka päättyi huipputasolla viime kauteen. Koivuranta on pelannut 142 liigaottelua RoPSin ja Porin Jazzin paidassa. Ykkösessä otteluita on kertynyt noin 70 ja saman verran kakkosdivarissa. Koivuranta on pelannut noin 20 nuorten ja poikien maaottelua. Toisessa lajissaan futsalissa Koivuranta on voittanut SM-hopeaa ja pronssia tamperelaisen Ilves FS:n joukkueessa. Futsalissa hän on pelannut 18 miesten A-maaottelua, ja hänet valittiin vuoden pelaajaksi vuonna 2001.
Fanijoukkueet ja pelaajat:
RoPSin kasvatti kannattaa tietenkin omaa seuraansa ja seuraa pelit aktiivisesti. Omista vanhoista pelikavereista suosikki on brasilialainen Rodrigo Jazzista, joka Koivurannan mielestä muistuttaa RoPSin Chanda Mwabaa. ”Rodrigo oli maaginen pelaaja. Kerrankin pelasimme MyPaa vastaan ja Rodrigo pyöritti Tuomo Könösen täysin eksyksiin.”, Koivuranta muistelee kemiläispakin tuskaista iltaa nauraen. Suosikkijoukkue maailmalla on Barcelona. ”Pepe Guardiola oli minun pelaajaidolini ja nyt hän tekee kovaa jälkeä valmentajana.” Maajoukkueista suurimman huomion keräävät Espanja ja Meksiko. Suosikkipelaaja ulkomailta on Meksikon veteraanihyökkääjä Cuahtemoc Blanco. MM-kisat Koivuranta väijyi luonnollisesti tarkkaan.

Poroerottelu

Miten ottelu meni?
Ottelun ratkaisu oli jälleen RoPSin ylivertainen pelaajamateriaali. ”RoPSin yläkerta on tähän sarjaan ylivoimainen. Lisäksi joukkue puolustaa nöyrästi yhtenäisenä nippuna.” Koivurannan mielestä RoPS on nyt niin kovassa lyönnissä, että pärjäisi myös liigassa. ”En muista ainakaan omalta pelaajauraltani, että mikään joukkue Ykkösessä olisi ollut tässä vaiheessa kautta ilman tappiota.”
Voitokkaassa kärkikamppailussa RoPS oli täynnä onnistujia. Koivuranta nostaa esille hyökkäyspelin:” Kyllä Mweetwa, Mwaba, Musonda, Chibwe ja Pavle Khorguashvili pelaavat upeaa jalkapalloa.”
Koivuranta haluaa muistuttaa, että KPV ei ollut huono joukkue. ”Menestys on RoPSin hyvyyttä, ei vastustajien huonoutta.”
Pelin kohokohta:
Super-vaihtomies Jarno Tenkulan sisääntulo. ”Käytännössä ensimmäisestä kosketuksesta palloon nätti keskitys, josta Mweetwa niittasi 3-0 maalin.”
Terveiset tuomareille:
Poroisännän mielestä tuomarit selvisivät urakastaan kohtuudella, mutta parantamisen varaakin jäi. ”Päätuomari Vesa Kuparinen salli ensin liian kovan pelin, ja kentällä nähtiin törkeyksiä. Janne Hosio teloi Musondan sairaalaan, ja tiukemmalla linjalla tämä olisi voitu välttää.
Ottelun pelaaja:
Christopher Musonda, loistava keskitys voittomaaliin, hankittu rankkari ja hieno viimeistely pilkulta. Muutenkin hienoja suorituksia, ja erinomaisia kombinaatioita etenkin Mwaban kanssa.

Sarvia ja papanoita:

Kolme sarvea: Keskuskentän yleisölle. Tunnelmaa alkaa olla vanhan ”moskovalaisyleisön” aikojen malliin. ”Tuomari sai kuulla kunniansa ja puukatsomo hiillosti kemiläistä Hosiota koko ajan”, Koivuranta kiittelee.
Kaksi sarvea:
Valmennusjohdolle John Allen – Matti Vikman, jotka ovat RoPSin uuden tulemisen pääarkkitehdit.
Yksi sarvi:
Joukkueenjohtaja Jorma ”Bimbe” Turpeenniemen tuuletuksille. ”Ne eivät jätä ketään kylmäksi, ja Bimbe tuulettaa vaikka tilanne olisi 8-0. Jalkapallomies”, Koivuranta päättää.

Markku Saukko
© 2010 Uusi Rovaniemi

Luettu 1690 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309