ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 04 heinäkuu 2010 12:41

RoPS juhli Espoon kärkiottelussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Chileshe Chibwe tuuletti Espoossa kauden 9. maaliaan. Chimunya Mweetwa iski kauden 6. maalinsa ja Pavle Khorguashvili syötti kaksi osumaa. Chileshe Chibwe tuuletti Espoossa kauden 9. maaliaan. Chimunya Mweetwa iski kauden 6. maalinsa ja Pavle Khorguashvili syötti kaksi osumaa.

Rovaniemen Palloseura mätti maaleja urakalla jalkapallon Ykkösen kärkiottelussa FC Espoon maaliin sen voitettua vieraissa 4-2 (3-0), mutta ottelu ei ollut silti helppo. RoPS oli tehokas maalipaikoissaan, mutta puolustuspelaaminen jätti toivomisen varaa.

- Ensimmäinen jakso oli hyvää peliä meiltä ja saatiin maaleja aikaan. Toisenkin alku oli hyvää, mutta kun saatiin 4-0-maali, niin peli vähän lässähti ja FC Espoo pääsi mukaan, RoPS:n kapteeni Janne Turpeenniemi näki.

RoPS onnistui maalipaikoissaan hyvällä prosentilla ja ottelu oli käytännössä ohi jo puoliajalla sen johdettua kolmella maalilla. Chanda Mwaba kaunisteli numeroita vielä 55. minuutilla, eikä kukaan enää uskonut FC Espoon nousevan sillasta. Kotijoukkueen ottelu kuitenkin alkoi oikeastaan vasta tästä.

- Monet joukkueet luovuttavat kun tilanne on 4-0. Heillä oli hyvä taisteluasenne. FC Espoo tulee ottamaan paljon pisteitä muilta joukkueilta, jos he jatkavat tuolla tavalla, RoPS:n valmentaja John Allen kehui vastustajaansa.

"Terävämpiä jalkoja"

FC Espoon valmentaja Rami Luomanpää vuorostaan jakoi kehuja RoPS:n hyökkääjille.

- Peli oli hyvin tasaista ja pysymme hyvin mukana kenttäpelissä. RoPS:lla oli tänään terävämpiä jalkoja hyökkäyspäässä. RoPS:n maalit syntyivät sellaisista hässäkkätilanteista ja erikoistilanteista, joissa pitäisi olla omalla alueella paljon röyhkeämpi ja nöyrempi, hän näki.

RoPSin afrikkalaiset viihtyivät Leppävaaran liki 30 asteen helteessä. Ykkösen ykköstykki Chileshe Chibwe iski 22. minuutilla kauden yhdeksännen maalinsa Janne Turpeenniemen esityöstä. Seitsemän minuuttia myöhemmin asialla oli Christopher Musonda Pavle Khorguashvilin syötöstä. Viisi minuuttia tästä Musonda tarjoili ja Nchimunya Mweetwa viimeisteli kauden kuudennen osumansa.

RoPSin vei 0-4 johtoon Chanda Mwaba ennenkuin kotijoukkue onnistui ensimmäisen kerran. Myös Mwaballe maali oli kauden kuuden. Syötön tarjoili Pavle Khorguashvili.

"Puolustuspeli karmeaa"

Voitosta huolimatta Allen ei ollut tyytyväinen joukkueeseensa. Edes maalien jakautuminen neljälle eri pelaajalle ei miestä hirveästi hymyilyttänyt.

- Olemme aina tehneet maaleja ykkösdivisioonassa tällä joukkueella, mutta odotan heidän pitävän myös oman maalin puhtaana. Tänään he eivät pitäneet ja sen takia en ole iloinen. Meidän puolustuspeli oli karmeaa, hän sanoi.

Allen kaipasi joukkueelta fyysisempää ilmettä. Sanomattakin oli selvää, että RoPSin ykköspuolustajan Etchu Taben poissaolo sekä keskikentän ankkurin Godfrey Chibangan pelikielto näkyivät.

- FC Espoo oli fyysisesti meitä parempi monella alueella. Se on asia, mihin pitää keskittyä jatkossa. Meidän pitää olla vahvempia ja parempia siinä, sillä jos haluamme pelata jalkapalloliigassa, niin se puoli on ihan eri tasolla siellä, hän muistutti.

Kundalle puujalka

Rovaniemen Palloseuran puolustus joutuu tulevissa otteluissa remonttiin. Tabe on vielä kaksi viikkoa sivussa loukkaantumisen vuoksi. Tämän lisäksi toinen toppari Stephen Kunda joutui jättämään FC Espoota vastaan kentän 70. minuutin kohdalla puujalan johdosta. Tämä aiheuttikin RoPS:n puolustukselle sekaannusta ottelun loppuhetkille ja FC Espoo onnistui maalaamaan kahdesti.

- Siihen tuli vähäksi aikaa puolustukseen sellainen tilanne, että haettiin vähän paikkoja ja kaveri pääsi rokottamaan, Turpeenniemi kommentoi.

Kunda selvinnee vaivoistaan muutaman päivän levolla.

FC Espoon maalintekijät olivat Claudio Matrone ja Carl Forström.

RoPSin kausi jatkuu kärkiottelulla myös viikon kuluttua, jolloin Rovaniemellä vastaan tulee Kokkolan Palloveikot. KPV kukisti eilen Klubi-04:n 2-1.

Urheilutieto
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1639 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309