ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 01 heinäkuu 2010 11:13

Keltakenkä Khorguashvili kopioi esikuvansa David Villan maalin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Georgialainen Pavle Khorguashvili (oik.) tempaisi illan komeimman osuman. Chanda Mwaban (kesk.) maalia juhlimassa myös Chileshe Chibwe (selässä), Nchimunya Mweetwa (tak.) ja Albin Granlund (2). Georgialainen Pavle Khorguashvili (oik.) tempaisi illan komeimman osuman. Chanda Mwaban (kesk.) maalia juhlimassa myös Chileshe Chibwe (selässä), Nchimunya Mweetwa (tak.) ja Albin Granlund (2).

Moni on kehunut Espanjan maalitykin David Villan osumaa Hondurasia vastaan Etelä-Afrikan MM-kisojen kauneimmaksi.

Georgia ei pelaa MM-kisoissa, eikä siellä pelaa Pavle Khorguashvili, mutta mies on taatusti muistanut olla tiiviisti television ääressä.

Georgialaisen 2-0-maali Lapin derbyn 31. minuutilla PS Kemiä vastaan oli kuin riisuttu versio Villan soolosta MM-näyttämöllä, mutta silti kaunis kuin unelma.

Keltakenkäisen Khorguashvilin kuljetuksen jälkeen pallo jysähti Sami Mäkipörhölän vartioiman maalin oikeaan ylänurkkaan ja juuttui sinne muistuttamaan hetken hienoudesta.

- Villa on suosikkipelaajani, ja yritän pelata kuin hän. Näin sen maalin televisiosta ja yritin tehdä samanlaisen. Takanurkassa oli aukko ja tähtäsin sinne, Khorguashvili hymyili.

Vastaiskut ratkaisivat

Paikalliskamppailu ei ollut aivan niin yksipuolinen näytös kuin lukemat 4-1 (2-0) antaisivat ymmärtää.

PS Kemi haastoi RoPSin rohkeasti, piti enemmän palloa ja pakotti isännät puolustusasemiin. Lopulta kemiläisillä ei ollut valmiuksia vastata vikkelien RoPS-pelaajien murhaaviin vastaiskuihin.

Sambialainen Christopher Musonda alusti nopeudellaan maanmiestensä Chileshe Chibwen (6.), Nchimunya Mweetwan (48.) ja Chanda Mwaban (51.) osumat. Chibwe iski ottelun avausmaalin ja kauden kahdeksannen osumansa kun kemiläiset vielä ihmettelivät menetettyä kulmapotkua.

- Vastustaja oli tosi vahva, mutta meillä on tällä hetkellä tosi hyvä henki ja kaikki tekevät kovasti töitä joukkueen eteen, Khorguashvili sanoi.

RoPS-valmentaja John Allen piti ottelua parhaana mahdollisena mainoksena Ykköselle - maaleja, tukuttain tuhlattuja paikkoja, kovia kaksinkamppailuita ja keltaisia kortteja.

Lopussa ottelun erotuomari Jari Järvinen lähetti vielä vahvasti RoPSin keskikentän pohjalla pelanneen Godfrey Chibangan jälkipelin vuoksi kahdella keltaisella suihkuun.

RoPSin keskikenttä menee viikonlopun kärkiottelussa FC Espoota vastaan uusiksi, kun Chibanga on pelikiellossa ja Stephen Kunda tuuraa Etchu Tabea topparin tontilla.

 Valmentajat John Allen (RoPS, vas.) ja Oleg Eprintsev (PS Kemi, oik.) pitivät ottelua erittäin hyvätasoisena.

Ikäläisen dejavu

Viime kaudella RoPSin kapteenina toiminut kemiläistoppari Joonas Ikäläinen jatkoi Rovaniemellä siitä mihin edelliskausi päättyi.

Mies joutui taas pyörimään kuin karusellissa ja kaivaa palloja kaksin käsin maaliverkoista.

- Tuloksesta huolimatta tämä oli kauden mukavin vieraspeli. Täällä oli mukava pelata. Oltiin tänään huonompia, ei voinut mitään, Ikäläinen myönsi.

Kemiläiset saivat pallon kolmesti RoPSin maalipuihin jo ensimmäisellä puoliajalla. Ikäläinen pääsi itsekin pariin kertaa kokeilemaan maalintekoa.

- Alkukaudesta meillä oli vähän onneakin, mutta nyt ei taas mennyt mistään. Tuuri tasoittuu aina jossain kohtaa.

Kemiläisten komean kavennusosuman iski maalinedustalta Mikko Barsk (58.) Tommi Siekkisen ja Tuomo Könösen esityöstä.

Pekka Pernu
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 2168 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309