ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 29 kesäkuu 2010 15:53

Lapin hegemoniaottelu

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS - PS Kemi, Ykkösen ottelu Keskuskentällä keskiviikkona 30.6. klo 19

1) Asetelma?
2) Seuraa näitä!
3) Poissaolot?
4) Arvio?

1) Asetelma? Paljon on vettä virrannut Kemijoessa sen jälkeen, kun Kemi ja Rovaniemi taistelivat Lapin jalkapalloherruudesta. RoPS ja ennen seurafuusioita Kemin ykkösjoukkueen lippua kantanut KePS kohtasivat viimeksi liigassa kaudella 1989.

Kemi tulee puolustamaan tiukasti, eikä sorru sarjajohtajan kotikentällä naiviin näpertelyyn TPV:n tapaan.

2) Seuraa näitä! Kemi sai riveihinsä tälle kaudelle kaksi nimekästä paluumuuttajaa, jotka ovat edustaneet myös RoPSia. Tuomo Könönen palasi Norjan ammattilaisvuosien jälkeen MyPan kautta kotikaupunkiinsa. Könönen pelasi kaudet 1998-2001 RoPSissa ja haastaa nyt liikkeellään vanhan seuransa keskikentän. Toppari Joonas Ikäläinen oli viime kauden RoPSin kapteeni. Sekasortoisessa ja kurittomassa joukkueessa Ikäläinen sortui runsaisiin henkilökohtaisiin virheisiin eikä saanut kapteenina joukkueeseen ryhtiä. Tämä kausi on sujunut Kemissä paremmin ja Ikäläinen haluaa varmasti näyttää rovaniemeläisille olevansa edelleenkin varteenotettava jalkapalloilija.

RoPSin riveistä on poissa joukkueen tärkein pelaaja Etchu Tabe. Miten puolustuslinja toimii ilman Amerikan rautaa?

RoPSin testattavana on ollut kamerunilainen, pitkään USA:ssa pelannut maalivahti Alex Nyom. Joko mies nähdään penkillä?

Ykkösen pikajunat kohtaavat. Tähän taistoon RoPSilla on heittää kentälle nopea ja suoraviivainen Jarno Tenkula. Varsinainen kuljetusliike on Christopher Musonda, jonka nopeus pallon kanssa on omaa luokkaansa. Kemi ei jää "ravihevososastolla" huonommaksi. Tommi Siekkinen on ehkä sarjan nopein pelaaja. Kuivasjärven Auran mies on yleisurheilukentillä pinkaissut 100 metriä aikaan 10,92. Pelikäsitys ja tekniikka eivät ole Siekkisen vahvuuksia, ja hän elää nopeutensa avulla. Kemin rosterissa on myös nopea Tommy Torvikoski, joka on Siekkistä pelaavampi laituri. Kuka on pikajunista paras jalkapalloilija, ja ajautuvatko he samalle raiteelle?

3) Poissaolot? RoPS: Etchu Tabe toipuu polven tähystysleikkauksesta 3-4 viikkoa.

PS Kemi: Aleksi Räihä on loukkaantuneena.

4) Arvio? Tasainen taistelu, jossa paikallisottelun hengen mukaisesti myös tahtotila ratkaisee. RoPS kääntää "jänkäderbyn" niukasti edukseen.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1540 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309