ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 14 kesäkuu 2010 08:59

Molemmat väärässä sarjassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tästä alkaa TPV:n röykytys, kun Jarkko Lahdenmäki (oik.) puskee avausmaalin Aapo Kiljusen selän taakse. Christopher Musonda varmistaa. Tästä alkaa TPV:n röykytys, kun Jarkko Lahdenmäki (oik.) puskee avausmaalin Aapo Kiljusen selän taakse. Christopher Musonda varmistaa.

Sarjajohtaja RoPSin ja Tampereen Palloveikkojen Ykkösen ottelu päättyi RoPSin voittoon tyrmäyslukemin 8-0 (3-0). Joukkueet näyttivät olevan molemmat väärässä sarjassa.

RoPSin suoritusvarmuus ja pelaaminen ovat parhaimmillaan liigatasoa, ja TPV kuuluisi tällä hetkellä Kakkoseen. Jarno Tenkula vertailikin nyky-RoPSia viime kauden liigajoukkueeseen.

- Ei näitä voi edes vertailla. John Allen on tuonut joukkueeseen peli-ilon ja kurin. Me olemme loistava joukkue, jolla on erinomainen yhteishenki, ja jokaisella pelaajalla on hirveä nälkä pelata, Tenkula kertoi.

RoPSin rumputulessa maalintekijöinä kunnostautuivat kahdella osumallaan Pavle Khorguashvili ja Chileshe Chibwe. Maalin mieheen iskivät Jarkko Lahdenmäki, Samuel Chidi, Chanda Mwaba ja Nchimunya Mweetwa.

Tyrmäys oli TPV:lle niin totaalinen, ettei joukkueen valmentaja Mourad Sheddiki suostunut tulemaan lehdistötilaisuuteen.

Joukkueen kapteeni Sampsa Isoaho sentään kantoi miehekkäästi vastuunsa ulkona pukukoppien edessä.

- Takki on täysin tyhjä. Olemme RoPSin kanssa aivan eri kastissa.

RoPSin pelaajamateriaalin laajuudesta saatiin taas kova näyttö. Vaihtopelaajat Khorguashvili ja Mweetwa tekivät yhteensä kolme maalia.

Syöttömylly jauhoi

RoPS oli hieman rukannut hyökkäyspään pelipaikkoja. Mwaba operoi vasemmalla laidalla ja Chibwe kymppipaikalla.

- Minun on todella helppo pelata joukkueessa, jossa on näin paljon taitoa. Jos näen pallon keskellä, vaikka Chandalla, voin painaa kaasua ja tiedän että syöttö tulee linjan taakse jalkaan, Tuiran pikajuna Tenkula naureskeli.

Jo ottelun alussa oli selvää, että on vain ajan kysymys milloin TPV:n puolustuslukko tiirikoidaan auki. Pelinopeus ei missään vaiheessa ottelua noussut korkeaksi, sillä lähes kävelyvauhti, mutta tarkka syöttöpeli pudotti TPV:n junasta. Avausosuman ja samalla ensimmäisen maalinsa miesten ottelussa puski Jarkko Lahdenmäki.

Chidi lisäsi johtoa viimeistelemällä varmasti Chibwen upean pallonriiston ja vapauttavan syötön jälkeen.

Taukolukemat ampui Mwaba, joka iski irtopallon verkkoon TPV-vahti Aapo Kiljusen torjunnan jälkeen.

Kolmen alakerta

Tauolla Allen totesi vastustajan heppoisuuden, ja RoPS siirtyi kolmen miehen puolustuslinjaan. Pavle Khorguashvili tuli veljensä tilalle ja otti vasemman laidan haltuunsa Mwaban siirtyessä omalle paikalleen. Georgialainen teki nopeasti kaksi maalia, ensin itse hankkimastaan rangaistuspotkusta ja lukemat 5-0 rauhallisen viimeistelyn jälkeen.

Allen päästi lopulta Mweetwan irti ja mies olikin värkkäämässä kolmea viimeistä osumaa. Ensin "Drogba" jatkoi päällään Chibwelle, joka tälläsi 6-0, sitten mies jatkoi Tenkulan puskun verkkoon 7-0, ja loppunumerot teki Chibwe taas Mweetwan syötöstä.

Jalat maahan

- Tämä on tasoero sarjakärjen ja hännän huipun välillä, Allen totesi.

Valmentaja oli tyytyväinen joukkueen tasapainoiseen esitykseen, mutta varoi ylimielisyyttä.

- Seuraava vastustaja OPS-jp on kova, Allen muistutti ensi sunnuntain vierasottelusta.

Kahdeksan maalin kimara

1-0 21. Jarkko Lahdenmäki (Godfry Chibanga).
2-0 28. Samuel Chidi (Chileshe Chibwe).
3-0 37. Chanda Mwaba.
4-0 51. Pavle Khorguashvili rp.
5-0 72. Khorguashvili.
6-0 74. Chibwe (Nchimunya Mweetwa).
7-0 78. Mweetwa (Jarno Tenkula).
8-0 88. Chibwe (Tenkula) 8-0.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 2385 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309