ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 13 kesäkuu 2010 23:29

Pelaajakortti: En pojke från Pargas

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Albin Granlund Albin Granlund
John Allen toi Turusta mukanaan kaksi nuorta ja lupaavaa pelaajaa. Tuomas Markkulaan tutustuimme jo aiemmin, ja nyt esittelyvuorossa on Albin Granlund.

Vasempana laitapuolustajana kaikki kauden seitsemän Ykkösen ottelua avauskokoonpanossa täysin minuutein pelannut Granlund on sopeutunut nopeasti RoPSiin ja hänelle uudelle pelipaikalle. Aiemmin Granlund on pelannut pääasiassa puolustavana keskikenttämiehenä.

Kuka? Albin Granlund, 20. Pelipaikka: laitapuolustaja. Jalkapallouran ohella nuorukainen opiskelee Åbo Akademissa kauppatieteitä.

Pelaajatausta: Peliura alkoi jo 5-vuotiaana kotikaupungin Paraisten nappulaliigassa. Nappulaiän jälkeen Granlund jatkoi pelaamista Pargas IF:n juniorijoukkueissa ja edusti seuraa aina Kakkosdivisioonatasolle asti. Kaudeksi 2008 hän siirtyi ÅIFK:n riveihin ja Allenin valmennukseen.

Miksi tulit RoPSiin? RoPS on Granlundille askel ylöspäin uralla. "John pyysi minut talvella testiin ja onnistuin sen verran hyvin, että sain sopimuksen. Oli luontevaa jatkaa uraa täällä, koska pääsin pelaamaan huippujoukkueeseen jo aiemmin tutun ja osaavan valmentajan oppiin."
Uratavoitteet: Tällä kaudella Granlundin tavoite on auttaa RoPS Ykkösen mestaruuteen ja liiganousuun. "Ensi kaudella tavoite on pelata liigassa ja vakiinnuttaa pelipaikka. Olen pelannut junnuna Viitosta Pargasin kolmosjoukkueessa, joten enää liiga on Suomessa kokematta", Granlund nauraa.
Suurin vahvuutesi jalkapalloilijana? Granlund pitää vahvuuksinaan fysiikkaa ja pelikäsitystä. Myös kehitettävää löytyy: "Vasen jalkani ei ole tarpeeksi hyvä pelipaikalleni. Aiemmin olin jopa parempi "vasurilla" kuin oikealla, mutta viime kausi oli armeijan takia rikkonainen ja tuntuma pääsi heikkenemään."
Esikuvat ja suosikkijoukkue: Puolustajan esikuva on hyökkääjä. "Ronaldo, se ainoa oikea", Granlund kertoo. Nykyisin Corinthiansia edustava brassihyökkääjä on kaksinkertainen maailmanmestari, MM-kisojen maalikuningas ja koko kisahistorian paras maalintekijä 15 MM-lopputurnausosumallaan. Toinen suosikki on Real Madridin Guti. Granlund on myös Realin kannattaja ja seuraa "Calacticosin" pelejä tarkkaan. Myös Ronaldo oli urallaan Santiago Bernabeun tähtiä.
Harrastukset: Granlund on pelannut aiemmin jääkiekkoa, ja kiekkoilee edelleen harrastusmielessä. Hän myös seuraa tarkasti kotimaista ja kansainvälistä kiekkoa. Lisäksi musiikki on sydäntä lähellä. "Kuuntelen rokkia, Red Hot Chili Peppers on suosikkibändi."
Miten olet viihtynyt Rovaniemellä? Muiden uusien pelaajien tavoin Granlund on sopeutunut hyvin kaupunkiin. Paraisilla on vain 12 000 asukasta, joten Paraisten poika on kotiseutuaan isommissa ympyröissä. "Rovaniemi tuntuu paljon kokoaan suuremmalta, sillä täällä on hyvät palvelut ja todella paljon kauppoja, ravintoloita ja muuta joka tekee kaupungista kaupungin. Oikeastaan mitään ei puutu. Rovaniemeläiset ovat myös mukavaa väkeä, ja heihin on helppo tutustua. Ja olen tosissani, nämä kehut eivät ole paikallisten kosiskelua", nuorukainen hymyilee.
RoPSin sijoitus tulevalla kaudella? "Tästä ei ole kahta sanaa, ykkönen ja liiganousija."

Markku Saukko
© 2010 Uusi Rovaniemi

Luettu 1637 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309