ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 12 kesäkuu 2010 12:53

Otteluennakko: Sarjakärki kohtaa jumbojoukkueen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura - Tampereen Pallo-Veikot, Ykkösen ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 13.6. klo 18.30.

1) Asetelma?
2) Seuraa näitä!
3) Poissaolot?
4) Arvio?

1) RoPS venytti sarjajohtonsa neljään pisteeseen ottamalla arvokkaan vieraspisteen Kotkasta. Putoajakandidaatti TPV on ilman voittoja taulukon viimeisenä kolmella vieraspisteellä. Joukkueessa ovat esiintyneet viime kierroksilla liiga-apuina Hakan Niko Ikävalko ja TamUn Johannes Mononen. Kokematon päävalmentaja Mourad Seddiki ei ole onnistunut nostamaan heppoisen pelaajamateriaalinsa peliä tasolle, jolla Ykkösessä menestyttäisiin. TPV:n puolustus on vuotanut kuin vanha vene, ja Keskuskentällä koko joukkue makaa alhaalla ja yrittää varjella maaliaan.

2) RoPSin 21-vuotias puolustava keskikenttäpelaaja Godfrey Chibanga on jo nyt Ykkösen tasolle huippupelaaja, ja jos kehitys jatkuu, nousee hän todelliseksi tähdeksi. Sambialainen tuli jo viime kaudella Rovaniemelle, mutta valmennusjohdolta ei juuri luottoa herunut. John Allen on ymmärtänyt nuorukaisen arvon. Chibanga on eurooppalaistyylinen pelaaja, suoraviivainen, varma katkoja, ja hän pelaa pallon varmasti omille. Kokemattomuus näkyy joskus ylipelaamisena ja tason heittelynä pelin sisällä.

Hämeenlinna-ottelussa RoPS löysi pelitavan, jota siltä voidaan odottaa: Rohkeaa prässiä, ja monipuolista sekä vaihtelevatempoista hyökkäys- ja lyhytsyöttöpeliä.

3) RoPS: Lihasvammasta kärsivä Tuomas Markkula on sivussa, ja samoja vaivoja potevien Janne Turpeenniemen ja Jarno Tenkulan pelaaminen on epävarmaa. TPV: Pelikiellossa ovat Aleksei Budko ja Aku Korhonen. Niko Ikävalkon ja Johannes Monosen pelaaminen on kysymysmerkki lievän loukkaantumisen takia.

4) RoPS voittaa pelin rutiinisuorituksella.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1814 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309