maanantai, 07 kesäkuu 2010 08:49

RoPS tuuletti pistettäkin

Samuel Chidi pamautti RoPSin tasapeliin oikeuttaneen maalin Kotkassa. Samuel Chidi pamautti RoPSin tasapeliin oikeuttaneen maalin Kotkassa.

Rovaniemen Palloseura jatkaa marssiaan Ykkösen keulilla, vaikka joukkueelta karisikin kaksi pistettä kuormasta Kotkan vierailun viimeisen varttitunnin aikana.

Hurjasti toisen puoliajan painostanut FC KooTeePee punnersi loppukirillään tasalukemiin 1-1, jotka tyydyttivät tällä kertaa enemmän vieraita.

- Pisteeseen on oltava tyytyväinen, jos teemme maalin toisesta avausjakson tekopaikastamme ja KooTeePee painostaa koko toisen puoliajan, myönsi RoPSin valmentaja John Allen.

- Taisimme jo odottaa voittoa. Vähän väsynythän suorituksemme oli. Toki harmittaa, etten pystynyt estämään tasoitusmaalia, kommentoi ensi kertaa matkaotteluissa pallon selkänsä taakse päästänyt maalivahti Arto Vikman.

Joensuusta ja Porista päivä päivältä arvokkaammiksi osoittautuvat voitot (2-0) hakenut RoPS johti etelärannikollakin.

Nigerialaiskärki Samuel Chidi hyödynsi isäntien puolustuksen epävarmuuden viimeistelemällä näyttävän taidonnäytteensä päätteeksi avausosuman 24. minuutilla.

- Alkumme oli hyvä, mutta sitten ryhdyimme pimputtelemaan palloa vaarallisesti alimmalla kenttäkolmanneksella. Ei rankkarialueen rajoilla pidä mitään kantapääkikkoja kokeilla, kuittasi KooTeePeen valmentaja Janne Hyppönen.

Lentäen etelässä matkannut ja yötä myöten Kotkaan saapunut RoPS ei kauaa satamakaupungissa aikaillut, kun avausjaksokin venähti melkein 52 minuutin pituiseksi.

RoPSin Stephen Kundan ja isäntien toppari Ken Jammehin päiden yhteentörmäys aiheutti Jammehille vaarallisen näköisen kaatumisen, josta hän sai reiteensä avohaavan. Edessä oli sairaalareissu.

Tolppa pelasti kerran

KooTeePeen tasoitus tuntui pitkään vain ajan kysymykseltä. Laitapakki Juuso Laitinen nousi jo laukomaan lähietäisyydeltä tolppaan, kunnes Vikman joutui antautumaan kauden ensi kerran vierasotteluissa.

Kotkalaisten tasoitus oli hieman nolo. Ilja Shesterkovin potku upposi 80. minuutilla maaliin suoraan vapaapotkusta sivurajan tuntumasta. Shesterkov tähtäsi takaylänurkkaan. Vikman ei ylettynyt nyrkkeilemään palloa jouduttuaan puskuun pyrkijöiden ruuhkaan.

Muhkurainen kenttä

Pelaamisesta Kotkassa ei voinut puhua. Lähes 1700 katsojalle tarjottiin pitkiä ja korkeita putsauspalloja.

- Onhan se noloa, kun vaarallisimmat tekopaikat saattavat syntyä topparin syöttäessä puolustuslinjassa toiselle topparille, joka saakin maasyötön polveensa, Hyppönen harmitteli.

Kotkassa Arto Tolsa -areenalle pääsevät pelaamaan kolmosenkin joukkueet, joten viheriö muussaantuu kuhmuraiseksi.

- Pystyisimme varmasti kumpikin joukkue pelaamaan näyttävää jalkapalloilua. Eiköhän KooTeePee löydy meidän tavoin syksyllä sarjan kärkikolmikosta, Allen arveli.

RoPSin kausi jatkuu ensi sunnuntaina kotiottelulla tamperelaista TPV:tä vastaan.

KooTeePee: Ville Iiskola; Juuso Laitinen, Henri Järviniemi, Ken Jammeh (45+3. Vesa Helenius), Giorgi Ositashvili; Jukka Veltheim; Ilja Shesterkov (v), Marko Tyyskä, Riku Venäläinen (83. Ville Teelahti); Niki Helenius (43. Johannes Laaksonen); Janne Laakso.

RoPS: Arto Vikman; Valter Khorguashvili, Etchu Tabe, Jarkko Lahdenmäki, Albin Granlund; Stephen Kunda; Christopher Musonda, Godfry Chibanga, Pavle Khorguashvili; Chileshe Chibwe (77. Chanda Mwaba), Samuel Chidi (66. Nchimunya Mweetwa, v).