ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 03 kesäkuu 2010 10:00

Poroparlamentti: RoPSilla isännän ote

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
AKTIIVINEN KATSOJA. RoPS on lähinnä Petteri Ranuan sydäntä, vaikka hän seuraa laajasti myös kansainvälistä jalkapalloa. AKTIIVINEN KATSOJA. RoPS on lähinnä Petteri Ranuan sydäntä, vaikka hän seuraa laajasti myös kansainvälistä jalkapalloa.

Mikä ottelu: Su 30.5. RoPS – FC Hämeenlinna 5 - 2

Poroisäntä:
Petteri Ranua

Jalkapallotausta: Ranuan oma pelaajaura rajoittuu puulaakisarjoihin. Vankan näkemyksen pelistä hän on hankkinut aktiivisella jalkapallon seuraamisella, joka on miehelle intohimoinen harrastus.

"Huonon pelaajan on pitänyt keskittyä otteluiden seuraamiseen", poroisäntä nauraa. Ranua pyrkii seuraamaan joukkueita ja pelejä kokonaisuutena: "Taktiset asiat ovat lajin mielenkiintoisin osa-alue, ja yritän seurata pelejä enemmän valmentajan kuin yksittäisten pelaajien näkökulmasta."
Fanijoukkueet ja pelaajat: RoPS on ollut pikkupojasta asti Ranuan suosikkijoukkue. Kansainvälinen jalkapallo on laajan seurannan alla. "Seuraan monia eri sarjoja, jolloin voi nähdä miten peli kehittyy ja muuttuu kansainvälisellä mittapuulla." Suosikki on kuitenkin brittifutis. "On kai sanottava, että viime vuosina olen joutunut kannattamaan Liverpoolia."
Varsinaisia suosikkipelaajia Ranualla ei ole. Hän näkee mielenkiintoisena, miten yksilöiden parhaat puolet saadaan muokattua joukkueen menestyksen kannalta optimaaliseksi. Erityisseurannassa ovat valmentajat: "Mielenkiintoisimmat nimet ovat nyt West Bromwichin Roberto di Matteo, Jose Mourinho, Roy Hodgson ja Fabio Capello."


Poroerottelu

Miten ottelu meni?
Ottelun ratkaisuksi muodostui RoPSin vahva ottelun alku.

"RoPS tuli peliin kuten kotikentällä pitääkin, joukkue hyppäsi kuskin penkille ja vei peliä", Ranua analysoi. Edellisen kotiottelun passiivinen alku muuttui nyt aktiiviseen prässiin hyökkäysalueella. Asiantuntija oli erityisen tyytyväinen hyökkäyspeliin ja sen rytmiin: "RoPSin syöttöpeli toimi hyvin, ja joukkue pystyi hyökkäämään tilanteen mukaan tempoa vaihdellen, nopeasti tai hitaammin." RoPS on ratkonut alkukauden pelejä usein yksilösuorituksilla, kuten Musondan nousuilla. "Nyt pelattiin koko hyökkäyskaluston kombinaatiopeliä, joka on pitemmän päälle kestävämpi pelitapa." Vastustaja oli heikko, mutta se ei poista RoPSin hyvyyttä.
Ottelun erityisiksi onnistujiksi nousi keskikentän kolmio Chibwe - Kunda - Chibanga. RoPSin kenttäpelistä ei löytynyt moitittavaa, mutta Ranua nostaa esille maalivahtipelin. "Arto Vikmanilla oli vaikea ilta. Ei juuri torjuntoja, mutta käytännössä hän lahjoitti Hämeenlinnalle kaksi maalia."

Pelin kohokohta: "Chibwen avausmaali, jossa vastustajan puolustus sahattiin lyhyin syötöin pinoon."

Terveiset tuomareille: "Pelin jälkeen kiitellään tuomarit ja lähdetään pois, eli hoitivat hommansa."

Ottelun pelaaja: Chibwe, kaksi näyttävää maalia. Pelaaja on tehnyt hienon nousun viime kauden notkahduksen jälkeen takaisin omalle tasolleen. Työmoraali on korkeaa luokkaa.

Sarvia ja papanoita:
Kolme sarvea: John Allenille, koska RoPS pelaa organisoitua päävalmentajavetoista jalkapalloa, joka on ainoa tie pitkäkestoiseen menestykseen.
Kaksi sarvea: RoPSin materiaalin laajuus. Edes pääpelintekijöiden Mwaban ja Pavle Khorguashvilin puuttuminen ei hyydyttänyt menoa.
Yksi papana: RoPSin maalivahtitilanteelle. Veskariosasto on saatava muun joukkueen tasolle. Jos Huuhtasen toipuminen pitkittyy, joukkueeseen on hankittava kilpailija Vikmanille, ja mahdollinen uusi ykkösveskari.

Markku Saukko
© 2010 Uusi Rovaniemi

Luettu 1249 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309