maanantai, 31 touko 2010 08:24

Mweetwa pian myyntikunnossa

RoPSin muutaman kauden takainen maalitykki Nchimunya Mweetwa on pelaamassa tasolleen. Eilen hän iski 32 minuutissa FC Hämeenlinnan verkkoon kaksi maalia ja puski kerran pystytolppaan RoPSin muutaman kauden takainen maalitykki Nchimunya Mweetwa on pelaamassa tasolleen. Eilen hän iski 32 minuutissa FC Hämeenlinnan verkkoon kaksi maalia ja puski kerran pystytolppaan

Rovaniemen Palloseura pisti hyrskyn myrskyn FC Hämeenlinnan kustannuksella jalkapallon Ykkösen kotiottelussa sunnuntai-iltana. RoPS voitti 5-2 (2-0), mutta luvut mairittelevat jyrän alle jäänyttä vierasjoukkuetta. Sarjan kärkirykmentillä oli maalipaikat oli jopa kaksinumeroisiin lukuihin.

- RoPS oli erinomaisen kova eikä meillä ollut mitään jakoa kahdesta tehdystä maalista huolimatta, tunnusti FC Hämeenlinnan valmentaja Teuvo Palkki.

RoPSin kaikki maalit menivät sambialaishyökkääjien tiliin. Erityisen ilahduttavaa oli Nchimunya Mweetwan tulo vaihdosta vajaan tunnin kohdalla. Mies pelasi 32 minuuttia, teki kaksi maalia ja puski kertaalleen tolppaan.

Mweetwan otteissa alkaa olla tutut maalitykin elkeet. Avausmaalinsa (4-1) mies teki Godfrey Chibangan pystysyötöstä. RoPSin "Drogba" harhautti puolustajan ja maalivahdin ja vei pellon verkkoon asti.

Minuutteja puuttuu

Toisen maalin (5-2) sambialainen junttasi päällään Jarno Tenkulan täsmäkeskityksestä 8 minuuttia ennen loppua. Tenkula oli myös mainio vaihtopelaaja, sillä keskitys oli hänen ensimmäinen kosketuksensa palloon.

- Mweetwa on fiksu kaveri, ajattelee tilanteet valmiiksi ja on hyvä viimeistelijä. Vaikka edellispelissä ei verkko soinut hyvistäkään paikoista, hän kuntoutuu koko ajan. Jos RoPSista jonkun pelaaja voi myydä ulkomaille suurempiin seuroihin, niin se on Mweetwa, täräytti RoPSin valmentaja John Allen.

Myyntiaikeita ei toistaiseksi ole. Allenin mukaan myytävän pitää olla 90 minuutin kunnossa ja Mweetwa ei sitä vielä ole. Hän oli sivussa liki puolitoista kautta polvivamman takia, mutta nyt juoksu näyttää jo liki normaalilta.

Chileshe Chibwe jäi yhtä lähelle hattutemppua kuin Mweetwakin. "Chile" iski RoPSille 1-0 Valter Khorguashvilin keskityksestä ja 3-1 maalivahti Antti Ekholmin torjumasta pallosta. Maalia edelsi Chibwen tulinen laukaus. Kolmas maali tyrehtyi ylärimalaukaukseen.

FC Hämeenlinna läkähtyi avausjaksolla Christopher Musondan "kuljetusliikkeen" huimaan vauhtiin. Välillä vauhtia oli niin paljon ettei pallokaan pysynyt kyydissä. Reilun puolen tunnin kohdalla Musonda kävi puskemassa Godfrey Chibangan keskityksestä RoPSin 2-0 -maalin.

Chileshe Chibwe on ollut RoPSin tehokkain alkukauden peleissä. Eilen verkko venyi kahdesti eikä hattutemppukaan jäänyt kauas.

Takaiskuja tyhjästä

Ottelun erikoisuus oli RoPSin takaiskumaalien kolminkertaistuminen. Vierailla ei oikeastaan ollut edes tekopaikkoja, mutta tekivät silti kaksi maalia.

- Olimme ainakin aika tehokkaita, naurahti valmentaja Palkki.

Ensimmäinen kylmä suihku tuli toisen jakson alkuun, kun RoPS-vahti Arto Vikman kaatoi rankkarin arvoisesti vaihdosta tulleen Jukka-Pekka Tuomenojan. Olli Lehtimäki täräytti alanurkkaan 2-1.

Toisen kerran Vikman keräsi pallon selkänsä takaa 68. minuutilla, kun Tuomenojan kaukoveto painui hieman yllättäen verkkoon, 4-2.

Valmentaja Allen ei takaiskuja isommin murehtinut. Hän oli erittäin tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen.

- Kaikki mitä viikon harjoituksissa tehtiin, toteutettiin ottelussa. Koko joukkue oli nälkäinen. Tämä on hyvä tehti jos se tällaisena jatkuu. Ensi sunnuntaina pelaamme Kotkassa ja se on kova koitos, Allen muistutti.

Penkki on leveä

RoPS vaihtoi 2. jaksolla virkeästi pelanneen puolustaja Janne Turpeenniemen. Syynä oli takareiden kramppi. Pikkuvammat eivät rovaniemeläisiä haittaa, sillä penkillä on tasokkaita vaihtopelaajia.

- Meillä taistelee 18 pelaajaa peliajasta, Allen vakuutti.

Maalintekijöiden ohella RoPSista näkyivät keskikentän ankkureina pelanneet Stephen Kunda ja Godfrey Chibanga.