ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 22 touko 2010 09:45

Pelaajakortti: Amerikan rauta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Etchu Tabe Etchu Tabe

Keskuskentän uusi kuningas on Etchu Tabe. Yhdysvaltalaistoppari on pelannut loisteliaan alkukauden RoPSin puolustuksen tukipilarina ja noussut välittömästi jopa sarjan parhaaksi pelaajaksi. Jenkki näyttää olevan väärässä sarjassa, sillä hän olisi Veikkausliigassakin johtavia pelaajia. Häntä on jo nyt verrattu RoPSin legendaarisiin toppareihin Steven Polackiin ja Mordon Malitoliin.

Marraskuussa päävalmentaja John Allen kertoi Uudessa Rovaniemessä etsivänsä uutta Polackia, ja sellaisen hän myös löysi.

Kuka?
Etchu Tabe, 23 vuotta, keskuspuolustaja. Kansallisuus: Yhdysvallat (syntynyt Kamerunissa ja muuttanut lapsena USA:n).

Pelaajatausta:
2003-2004 Braves, Balwdin High School, 2004-2006 Barons, Brewlen-Parker College, 2007 Hurricanes, Gerogia State University (yliopistojen mestaruussarja), 2008 Ljunskile SK Ruotsin Allsvenskan (pääsarja) 19 ottelua, 2009 Ljunskile SK Superettan (2. korkein sarjataso) 22 ottelua. 

Miksi tulit RoPSiin?
Tabe halusi Ruotsin jälkeen kokeilla Suomessa. Ljunskilen valmentaja David Wilson on pelannut RoPSissa ja on John Allenin ystävä. ”Hän kertoi seurasta pelkkää hyvää ja vakuutti minut siitä, että Allen on myös hyvä valmentaja urani kannalta. En ole katunut päätöstäni”, jenkki kertoo.

Mitä eroa on suomalaisen ja ruotsalaisen jalkapallon välillä?
Ruotsissa pelaajat ovat pelaavampia ja kontrolloivat palloa paremmin. Suurin ero on kuitenkin fyysisyydessä, Ruotsissa pelataan paljon kovempaa.

Uratavoitteet?
Tällä kaudella Taben tavoite on pelata mahdollisimman hyvin ja auttaa RoPSia menestymään. Lopulliset tavoitteet vielä nuorella pelaajalla ovat Suomen ulkopuolella. ”Tavoitteeni, eikä tämä ole vain unelma, vaan mielestäni realistinen tavoite, on pelata jossakin Euroopan viidestä suuresta jalkapallomaasta korkealla tasolla. Näiksi lasken Englannin, Espanjan, Italian, Saksan ja Ranskan”, Tabe kertoo, eikä hänen itsevarmuutensa vaikuta liioitellulta.

Suurin vahvuutesi jalkapalloilijana:
Tabe pohtii hetken ja vastaa: ”Suurimpina vahvuuksinani pidetään yleensä nopeutta, fyysistä voimaa ja taitoa lukea peliä. Itse nostan vielä näiden ohi henkisen vahvuuden. Omasta mielestäni kestän hyvin paineita.”

Esikuva ja suosikkijoukkue?
Suosikkipelaaja on pitkän uran Portugalin maajoukkueessa ja monissa Euroopan huippuseuroissa tehnyt Luis Figo. Suosikkijoukkue on Englannin Valioliigan Arsenal. ”Vaikkei niistä taaskaan ollut mestariksi”, Tabe hymähtää.

Harrastukset:
Tabe opiskelee biologiaa Georgian yliopistossa Atlantassa, mutta jalkapallon rinnalla opiskelu on juuri nyt lähinnä harrastus. Hän kuitenkin lukee Rovaniemelläkin paljon opiskeluun liittyvää kirjallisuutta. Lisäksi mies lukee paljon romaaneja, ja parhaimmillaan on menossa Dan Brownin tuotanto. Musiikki on Tabelle läheinen harrastus: ”Kuuntelen paljon musiikkia, Ray Charles on yksi suosikeistani.” Tabe soittaa myös itse kitaraa. ”En ole vielä kovin hyvä, ja Tuomas Markkula (joukkuekaveri) saakin opettaa minua, hän on taitava”, Tabe nauraa.

Miten olet viihtynyt Rovaniemellä?
Tabe on viihtynyt kaupungissa. ”Ihmiset ovat mukavia ja helposti lähestyttäviä, tämä on viihtyisä kaupunki. Ainoa mistä en ole pitänyt on ollut järkyttävä sää, ennen kuin kevät kunnolla tuli.”

RoPSin sijoitus tulevalla kaudella?
Ainoa tavoite on Ykkösen mestaruus ja liiganousu!”

Markku Saukko
© 2010 Uusi Rovaniemi

Luettu 1417 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309