sunnuntai, 09 touko 2010 12:18

RoPS puolusti tehokkaasti ja iski paikoista maalit

RoPSin georgialaiskaksosista Pavle Khorguashvili vilistää karkuun Jipon kapteenilta Tuomas Korpelalta lauantain Ykkösen ottelussa. RoPSin georgialaiskaksosista Pavle Khorguashvili vilistää karkuun Jipon kapteenilta Tuomas Korpelalta lauantain Ykkösen ottelussa.

Erinomainen puolustuspeli varmisti Rovaniemen Palloseuralle Ykkösen pisteet joukkueen Joensuun vierailulla. RoPS löi Jipon lukemin 2-0 (1-0).

Molemmat joukkueet pelasivat hyvän puolustuspelin, ja hyisistä olosuhteista huolimatta molemmilla oli useita maalitilanteita. Avausmaali syntyi 28. minuutilla, kun Jarno Tenkula juoksi ohi Sami Laatikaisesta ja potkaisi matalan keskityksen kohti rangaistuspotkupistettä. Palloon ehti ensimmäisenä Chilesle Chibwe, joka sinkosi pallon yläriman kautta maaliin.

Maali syntyi peliesityksiin nähden ansaitusti, sillä Jippo oli avausjaksolla huono. Isännille aiheutti suurta vaivaa saada helpot syötöt omille pelaajille, eikä RoPS:n ollut vaikeaa lukea joensuulaisten syöttöpeliä.

Toisella jaksolla Jippo piristyi, mutta sillä oli edelleen vaikeuksia ohittaa loistavasti pelannutta RoPS-alakertaa. Muutaman kerran Jippo sai aloitettua laidalla hyvän maalipaikan rakentelun, mutta vieraiden puolustus esti monen tilanteen synnyn jo ennen laukaisupaikkaa.

"Enemmän laatua"

- Jippo teki ottelusta kovan taistelun. Meillä oli kuitenkin vähän enemmän laatua joka puolella kenttää. He saivat hyviä paikkoja vain erikoistilanteista ja kaukaa lähteneistä keskityksistä. Erikoistilanteissa he olivat vaarallisia, ja sitä kautta heillä oli mahdollisuus nousta tasoihin, RoPS:n valmentaja John Allen tuumi.

Jippo nosti viimeiseksi vartiksi Timo Tahvanaisen laidalta hyökkääjäksi, mikä toi hiukan lisää vaarallisuutta hyökkäyspäähän. Todellinen pyristely loppui kuitenkin 84. minuutilla RoPSin georgialaisen Valter Khorguashvilin puskettua takatolpalta Tenkulan keskityksen maaliin. Khorguashvili korvasi 74. minuutin kohdalla avausmaalin tehneen Chibwen.

Jarno Tenkula pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa ja oli pirteä laidallaan. Tenkulan jalasta lähtivät molemmat maalisyötöt. Hän tuli vaihtoon viisi minuuttia ennen loppua.

Kunda yhtenäisti

Allen oli erityisen tyytyväinen joukkueensa puolustuspeliin. Keskikentän pohjalla kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut toppari Stephen Kunda yhtenäisti joukkueen puolustusta.

- Muutimme systeemiä kauden aikaisemmista peleistä, koska odotettavissa oli kova taistelu. Kunda näytti kokemuksensa edut ja pelasi rauhallisesti. Se oli erittäin hyvää puolustusta.

Kundan lisäksi joukkueen vahvasta alakerrasta erottui yhdysvaltalainen Etchu Tabe, joka piti pitkät Jippo-hyökkääjät Ville Strandmanin ja Leo Niemeläisen pimennossa.

- Etsimme uutta Steven Polackia ja saatoimme jo löytää hänet, Allen viittasi 1980-luvulla RoPS:n seuraikoniksi nousseeseen entiseen huippupuolustajaan.

Jipon keskikenttämies Immo Eronen myönsi, että kotijoukkue oli kaukana omasta tasostaan.

- Annoimme RoPSille liikaa tilaa. He pääsivät pyörittämään peliä liian vapaasti. Emme päässeet oikein missään vauiheessa iskemään pelaajiin kiinni ja hävisimme liikaa kamppailuita. Myös kakkospallot jäivät RoPSille, Eronen harmitteli.

RoPSin reissupelit jatkuvat ensi lauantaina, jolloin se vierailee tasapisteissä olevan Porin Pallon kotiareenalla.