ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 07 touko 2010 17:35

Poroparlamentti: Maalipaikat hukattiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Poroisäntänä: Keijo Kurvinen Poroisäntänä: Keijo Kurvinen

Mikä ottelu: Su 2.5. RoPS - Klubi 04 1-1

Poroisäntä
Nimi: Keijo Kurvinen

Jalkapallo- ja valmennustausta: Pelaajana RoPS nappulaliigasta A-junioreihin, ja Rovaniemen Reipas 2. divisioona. Kurvisen valmentajaura alkoi lentopallon parissa, kun hän valmensi tyttöjoukkueita ja Lapin Lukon ja Woman Volleyn edustusjoukkueita. Kurvinen on suorittanut lentopallovalmentajan korkeimman kotimaisen tutkinnon ja ammattivalmentajatutkinnon. Parhaillaan hän jatkaa opintojaan jalkapallovalmentajakursseilla. Kurvinen toimii RoPSin B-poikien joukkueen päävalmentajana, ja hän on valmentanut joukkuetta jo useamman vuoden. Lisäksi hän on mukana RoPSin 2001 syntyneiden poikien valmennustiimissä.

Fanijoukkueet ja pelaajat: Kotimaan kenttien suosikkipelaajakin löytyy oman seuran RoPSin pelaajalegendojen joukosta.
”Ehdottomasti Steven Polack.” RoPSin valmentajista suurimman vaikutuksen Kurviseen on tehnyt Jerzy Masztaler. Kurvisen suosikkijoukkue ulkomailta on Manchester United ja suosikkipelaaja ”Red Devilsin” ykköspyssy Wayne Rooney.
”On pakko ihailla myös Leo Messin loisteliasta peliä”, Kurvinen lisää.

Poroerottelu

Miten ottelu meni?
RoPS jäi tasapeliin huolimattoman viimeistelyn takia.
”Kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia, ja loi maalipaikkoja. Se ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään niitä ja epäonnistui myös rangaistuspotkussa”, Kurvinen ruotii.
Erikoistilanteissa puuttui aggressiivisuutta, ja Klubi ehti jatkuvasti ensimmäisenä irtopalloihin.
Kurvinen antaa tunnustusta myös nuorelle vierasjoukkueelle.
”He pelasivat rohkeasti fyysisesti paljon vahvempaa RoPSia vastaan.”
Kurvisen mielestä RoPSin pelissä toimi hyökkäysten suoraviivainen rakentelu, mutta viimeiset ratkaisut olivat heikkoja. RoPS myös prässäsi ottelun alussa aktiivisesti ylhäältä, mutta ote hiipui ottelun edetessä. Kurvinen kiittelee RoPSin puolustuksen pääpelivoimaa, mutta ongelmia tulee, kun vastustaja pelaa nopeasti maata pitkin.
Samuel Chidin vaihto kentälle oli onnistunut, mutta vasta 16-vuotiaan Jyri Kokkosen debyytin olisi toimittajan mielestä voinut ajoittaa helpompaan ajankohtaan, kuin voittomaalin metsästykseen.

Pelin kohokohta:
Pavle Khorguashvilin tasoitusmaali: ”Uskon, että hänen kylmäpäinen viimeistelykykynsä tulee olemaan tärkeää kauden edetessä”, Kurvinen ennustaa.

Terveiset tuomareille:
Kurvinen ei ollut tyytyväinen tuomarityöskentelyyn. ”Mikko Lehtola vihelsi RoPSin puhtaasta fyysisestä pelistä rikkeitä. Myöskään Christopher Musondan ulosajon syy ei selvinnyt minulle.

Ottelun pelaaja:
Etchu Tabe on jatkuvasti kentän kuningas. ”Hänen itseluottamuksensa on kivitalon kokoinen, ja hän pelaa kovaa, mutta puhtaasti. Loistava esimerkki nuorille, ja odotan todella Stephen Kundan paluuta hänen rinnalleen. Varmasti huippukaksikko.”

Sarvia ja papanoita:

Kolme sarvea: Kannattajaryhmä Tokalle loistavasta kannustuksesta myös tappiotilanteessa. ”Tokka valoi muuhunkin yleisöön henkeä.”
Kaksi sarvea: John Allenille nuorten pelaajien ennakkoluulottomasta nostamisesta mukaan edustusjoukkueeseen.
Yksi papana: Klubin ulosajetulle David Ramadingayelle. ”Keskisormen näyttäminen yleisölle on epäurheilijamaista.”

Markku Saukko
© 2010 Uusi Rovaniemi

Luettu 1427 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309