ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 01 touko 2010 12:17

Taitavien joukkueiden kohtaaminen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS - Klubi 04, Ykkösen ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 2.5 klo 18.30.

1) Asetelma
2) Seuraa näitä!
3) Poissaolot?
4) Arvio?

1) Sarjan voitolla avannut RoPS kohtaa nyt HJK:n farmijoukkueen, jolla on tilillään voitto ja tasapeli. Alkukaudesta Klubin kokoonpano voi elää voimakkaasti, jos HJK:n pelaajia on mukana runsaasti. Perinteisesti liiga-avut eivät ole pitkiä vierasmatkoja tehneet. RoPSille "pikku-Klubi" on sopiva vastustaja, sillä se pelaa nopeaa taitofutista. Erityisesti vasta 17-vuotias Nikolai Alho on herättänyt huomiota erinomaisilla otteillaan.

2) Etchu Tabe kuuluu ehdottomasti Ykkösen parhaiden pelaajien joukkoon. Mies on nopea, vahva, kova ja lukee erinomaisesti peliä. Vertailua legendaariseen Mordon Malitoliin ei voi välttää, Tabe on hyvin samantyyppinen. Toppari on suvereeni ilmatilan herra ja pärjää erinomaisesti myös maassa. Jenkin ainoa heikkous on hieman puutteellinen pelin avaaminen.
RoPSin on vielä parannettava peliään. Ensinnäkin sen on prässättävä ylempää vastustajan alueella ja vietävä syöttötilaa pois. Myös puolustuksen pitäisi malttaa pelata palloa taitavalle keskialueelle, eikä roiskia pitkiä palloja vastustajan puolustuslinjaan. Nopeaa ja pelaava Klubia vastaan Stephen Kunda voisi olla oikea valinta toiseksi toppariksi. John Allenilla on myös positiivinen ongelma, miten roolittaa hyökkäyspelin pääarkkitehti Chanda Mwaba ja Pavle Khorguashvili oikein? Khorguashvili voidaan nähdä jossain vaiheessa yllättävällä pelipaikalla.

3) RoPS: Mika Huuhtasen polven rasitusvammasta toipuminen on pitkittynyt. Klubi 04: Samuel Carter on pelikiellossa.

4) Klubi haastaa, mutta häviää fyysisesti vahvemmalle RoPSille.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1435 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227