ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 01 touko 2010 12:17

Taitavien joukkueiden kohtaaminen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS - Klubi 04, Ykkösen ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 2.5 klo 18.30.

1) Asetelma
2) Seuraa näitä!
3) Poissaolot?
4) Arvio?

1) Sarjan voitolla avannut RoPS kohtaa nyt HJK:n farmijoukkueen, jolla on tilillään voitto ja tasapeli. Alkukaudesta Klubin kokoonpano voi elää voimakkaasti, jos HJK:n pelaajia on mukana runsaasti. Perinteisesti liiga-avut eivät ole pitkiä vierasmatkoja tehneet. RoPSille "pikku-Klubi" on sopiva vastustaja, sillä se pelaa nopeaa taitofutista. Erityisesti vasta 17-vuotias Nikolai Alho on herättänyt huomiota erinomaisilla otteillaan.

2) Etchu Tabe kuuluu ehdottomasti Ykkösen parhaiden pelaajien joukkoon. Mies on nopea, vahva, kova ja lukee erinomaisesti peliä. Vertailua legendaariseen Mordon Malitoliin ei voi välttää, Tabe on hyvin samantyyppinen. Toppari on suvereeni ilmatilan herra ja pärjää erinomaisesti myös maassa. Jenkin ainoa heikkous on hieman puutteellinen pelin avaaminen.
RoPSin on vielä parannettava peliään. Ensinnäkin sen on prässättävä ylempää vastustajan alueella ja vietävä syöttötilaa pois. Myös puolustuksen pitäisi malttaa pelata palloa taitavalle keskialueelle, eikä roiskia pitkiä palloja vastustajan puolustuslinjaan. Nopeaa ja pelaava Klubia vastaan Stephen Kunda voisi olla oikea valinta toiseksi toppariksi. John Allenilla on myös positiivinen ongelma, miten roolittaa hyökkäyspelin pääarkkitehti Chanda Mwaba ja Pavle Khorguashvili oikein? Khorguashvili voidaan nähdä jossain vaiheessa yllättävällä pelipaikalla.

3) RoPS: Mika Huuhtasen polven rasitusvammasta toipuminen on pitkittynyt. Klubi 04: Samuel Carter on pelikiellossa.

4) Klubi haastaa, mutta häviää fyysisesti vahvemmalle RoPSille.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1555 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309