ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 26 huhtikuu 2010 08:11

RoPSin "M-linjan" tuoreet jalat kantoivat avausvoittoon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Turusta RoPSin hyökkäykseen tullut Tuomas Markkula tälläsi heti paikan saatuaan ensimmäisen maalinsa. Kärsijänä on Mikkelin Palloilijat, jonka pelaajavalmentaja Juuso Kangaskorpi seuraa taustalla Markkulan tulitusta. Turusta RoPSin hyökkäykseen tullut Tuomas Markkula tälläsi heti paikan saatuaan ensimmäisen maalinsa. Kärsijänä on Mikkelin Palloilijat, jonka pelaajavalmentaja Juuso Kangaskorpi seuraa taustalla Markkulan tulitusta.

Rovaniemen Palloseura ajeli tunnin verran "talviöljyillä", ennenkuin joukkue nousi kunnon liitoon Ykkösen kauden avauksessa keskuskentällä. Nousijajoukkue Mikkelin Palloilijat ei löytänyt enää pysäyttäjää RoPSin tuoreille jaloille, jotka pohjustivat toisella jaksolla 3-0 (0-0) kotivoiton.

RoPSin valmentaja John Allen myönsi olleensa tyytyväinen, että tauolle päästiin maalittomassa tilanteessa.

- MP puolusti todella hyvin ja heillä oli neljä tekopaikkaa meidän kahta vastaan, Allen ynnäsi.

RoPSin onni oli, että mikkeliläishyökkääjien ruuti oli vielä märkää hyvissäkin paikoissa. Liekö sarja-avauksen tuomaa jännitystä, mutta kotijoukkueen puolustuksessa tutisi jalka vielä liian monella. Vain maalivahti Arto Vikman ja toppari Etchu Tabe selvisivät virheittä.

Takkuisen avausjakson jälkeen ilme muuttui kerralla, kun RoPSin valmennusjohto lähetti penkiltä "M-linjan" hyökkäyksen kärjeksi (Christopher Musonda, Tuomas Markkula ja Nchimunya Mweetwa). Tilaa saivat tehdä Khorguashvilin veljekset ja Chileshe Chibwe.

Musondalla vilkku päällä

Varsinkin Musondan liike oikealla sivustalla oli myrkkyä MP:n puolustukselle. Hän tuli heti vilkku päällä tilanteisiin ja avausmaali oli yhden nousun satoa. Chanda Mwaba sai ottaa keskityksen alas ja tinttasi 1-0.

Tästä alkoi RoPSin tehokas yhdeksän minuuttia, joka tuotti kaikki kolme maalia. Toinen rankaisu tuli rankkarista, kun MP:n kapteeni Miikke Oinonen kaatoi karkuun päässeen Pavle Khorguashvilin. Musonda täräytti pilkulta takarautaan, 2-0.

Mwaba löysi roolinsa

RoPSin peli nopeutui 2. jaksolla selvästi, kun Chanda Mwaba sai haluamansa roolin keskikentällä. Tehdyn maalin lisäksi hän järjesti Musondan keskityksen jälkeen paikan Tuomas Markkulalle, joka tälläsi avausmaalinsa komeasti maalin kattoon.

Mwaba pisti liikkeelle myös Nchimunya Mweetwan, jonka menossa oli nyt entistä lentoa.

- Hän tulee olemaan meille tärkeä pelaaja kun ehtii 90 minuutin kuntoon. Mweetwa pelasi nyt hienon 20-minuuttisen, näki John Allen.

- Chandan piti pelata avausjaksolla toisena kärkenä, mutta hän valui aivan liian alas. Toisen puolikkaan hän rakensi hyvin ja pystyi pohjustamaan tärkeitä juoksuja puolustuslinjan taakse.

 Chanda Mwaba teki RoPSin avausmaalin ja pohjusti Tuomas Markkulan 3-0 -osuman. Taustalla Albin Granlund.

Allen on tyytyväinen, että joukkueessa on nyt pitkästä aikaa kunnon kilpailutilanne pelipaikoista. - Meillä on vahva rinki Ykköseen, mies vakuutti.

MP:n leirissä ei RoPSin paremmuudesta jossiteltu, mutta hukattuja tekopaikkoja kyllä.

- Jos vieraissa ei tee tuollaisista paikoista maalia, kaveri sen kyllä tekee. Tässä on nyt lopputulos. Selityksillä ei sijaa jäänyt. RoPS on taitava, monipuolinen ja arvaamaton porukka, summasi kakkosvalmentaja Timo Vehviläinen. Ykkösvalmentaja Juuso Kangaskorpi luuti puolustuksen vasemmalla sivustalla.

Klubi-04 seuraavaksi

RoPSin pelistä jäi kaipaamaan tehoja erikoistilanteisiin. Nytkin joukkue voitti kulmapotkut 9-2, mutta edes vaarallisia tilanteita ei reilulle tuhannelle katsojalle tarjottu.

RoPSin kausi jatkuu ensi sunnuntaina toisella kotiottelulla. Silloin vastassa on HJK:n farmijoukkue Klubi-04 Helsingistä.

Kari Pyykkö
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 2346 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309