ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 24 huhtikuu 2010 12:35

RoPS selvittää taistelupelin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura-Mikkelin Palloilijat, Ykkösen ottelu Keskuskentällä sunnuntaina kello 18.30.
1) Asetelma?
2) Seuraa näitä!
3) Poissaolot?
4) Arvio?

1) Kauden avausottelu on aina arvoituksellinen. RoPS voi olla vielä kovan harjoittelun jälkeen jumissa, eikä peli ole vielä täysin valmista. Joukkueessa on myös pikku kolhuja, ja lopullinen kokoonpano selvinnee viime tingassa. MP on Ykkösen sarjanousija, ja avauskierroksilla yllätysvalmis. Todellinen vahvistus on ainakin kesätaukoon asti MP:ssä pelaava ex-Belgian ammattilainen Eetu Muinonen. MP osoitti vaarallisuutensa passittamalla jo Ykkösen suosikkeihin kuuluvan Viikingit ulos Suomen Cupista.

2) Sarja-avaus kertoo paljon uuden RoPS-valmentajan John Allenin pelitavasta, joka perustuu pallonhallintaan ja suoraviivaiseen syöttöpeliin maata pitkin. Keskiössä on myös korkea pelinopeus. Se on ollut harjoituskaudella ajoittain ongelma, ja nyt nähdään pystyykö joukkue vastaamaan huutoon. Ongelmakohtana voi olla hyökkäyspeli passiivisia ja tiukasti puolustavia joukkueita vastaan, jollaisia nähdään Rovaniemellä useita.

Usein sarjanousijat saavat lentävän lähdön. Intoa on hirveästi ja etenkin kotiotteluissaan joukkueet ovat vahvoja. MP joutuu avaamaan sarjan ehkä vaikeimmassa mahdollisessa paikassa. Pelaajavalmentaja Juuso Kangaskorpi olisi varmasti tyytyväinen tasapeliin ja lähtee peliin varovaisella taktiikalla. Ajaako into järjen edelle vai pysyykö peli kontrollissa?

3) RoPS:n maalivahti Mika Huuhtanen on sivussa loukkaantumisen vuoksi 1-2 viikkoa.

4) Kova taistelupeli, jossa RoPS jyrää vahvemman materiaalinsa turvin voittoon.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1493 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309