ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 22 huhtikuu 2010 08:06

Jääpalloilun maailmanmestari

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Janne Turpeenniemi Janne Turpeenniemi

Harva muistaa, että RoPSin kapteeni on myös jääpalloilun maailmanmestari. Janne Turpeenniemi nimettiin Venäjällä 2004 pelatun 15-vuotiaiden MM-finaalin parhaaksi pelaajaksi kun Suomi juhli kultaisia mitaleita.

Janne ei ole lajivalintaansa katunut, vaikka jääpalloilu olisi voinut tarjota vaikka ammattilaisuran.

- Seuraan edelleen lajia, mutta lähinnä Bandyliigassa pelaavan veljen (Jouko) takia. Hän pelaa Porvoon Akillesissa. Tietysti myös HTPV:n pelit Ruotsin pääsarjassa kiinnostavat.

Janne Turpeenniemeä ei ole enää luistimilla juuri nähty. - Viime talvena kävin jäillä tasan yhden kerran.

Turpeenniemillä on jääpallon MM-mitaleja enemmänkin. Veli Jouko kuului aikoinaan 17-vuotiaiden MM-hopeajoukkueeseen ja isä-Jorma oli voittamassa valmentajana kolmea MM-mitalia eri ikäluokissa.

Jannen ja isän tiet yhtyivät myös jalkapallossa. Jorma Turpeenniemi toimii toista kauttaan RoPSin joukkueenjohtajana.

- Toki isän kanssa pelit yhä analysoidaan jälkikäteen, mutta varsinaisia neuvoja tulee enää vähänlaisesti. Perhe ylipäätään on ollut tärkeä koko peliuran ajan. Sieltä olen aina saanut tukea kun tarvetta on ollut, Janne muistaa. KP

© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1389 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309