ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 22 huhtikuu 2010 08:01

"Nousu on realistinen tavoite"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin 20-vuotiaalla kapteenilla Janne Turpeenniemellä on harjoituksissa tuttua seuraa, sillä isä-Jorma jatkaa edustusjoukkueen joukkueenjohtajana. RoPSin 20-vuotiaalla kapteenilla Janne Turpeenniemellä on harjoituksissa tuttua seuraa, sillä isä-Jorma jatkaa edustusjoukkueen joukkueenjohtajana.

Rovaniemen Palloseuran nuori kapteeni Janne Turpeenniemi ei haikaile kuuta taivaalta alkavalla jalkapallokaudella. Hänelle riittää, että RoPS menestyy Ykkösessä niin hyvin, että joukkue palaa Jalkapalloliigaan yhden kesän poissaolon jälkeen.

Runsaat 100 ottelua RoPSin puolustuksessa pelannut 20-vuotias Turpeenniemi on ajellut viimeiset viisi vuotta vuoristorataa, joka on heitellyt seuraa Ykkösen ja liigan välillä. Meno on ollut ajoittain kovin värikästä, mutta Turpeenniemelle ei ole nopeista käänteistä traumoja jäänyt.

- Tottakai viime kausi oli hieman raskas, mutta ei tästä ole kuin yksi suunta valittavana: ylöspäin. Kyllä nousu on nykyiselle joukkueelle realistinen tavoite ja nyt on hyvä sauma päästä takaisin liigaan, näkee tuore kapteeni.

RoPSissa kapteenin valitsee valmentaja ja John Allenin sormi osoitti nyt Turpeenniemeä.

RoPS on edelleen vahvasti monikansallinen joukkue, mutta se ei Turpeenniemeä häiritse.

- Meille on jo arkipäivää toiminen tällaisessa joukkueessa. Valmentaja komentaa englanniksi ja samalla kielellä hoituvat muutkin asiat.

Allen toi ryhtiä

Turpeenniemen mielestä merkittävin muutos RoPSissa on tapahtunut juuri valmennuksessa.

- John Allenin myötä valmennuksessa on otettu askel oikeaan suuntaan. Pelaajien kunto on ihan eri tasolla kuin vuosi sitten tähän aikaan. Nyt on treenattu fyysisesti kovaa ja taktisesti ollaan myös valmiimpia.

Allen on ajanut joukkueeseen selkeästi lisää ammattimaisuutta.

- Nyt on oltu vähän kuin töissä. Vaatimustaso on korkealla ja kaikesta ollaan tarkempia. Allenia voisi sanoa kehittäväksi valmentajaksi, Turpeenniemi arvioi.

Itseltään Turpeenniemi odottaa tasaisempaa kautta.

- Viime kaudella en ollut missään vaiheessa täydessä iskussa. Ensin sairastelin pitkään ja juuri kun olin pääsemässä kuntoon, tulivat jalkavaivat, Turpeenniemi muisteli.

Jalkapallokortit ensin

RoPSin oikealla puolustajalla on pitkästä sopimuksesta kaksi kautta pelaamatta. Hänellä on myös opiskelupaikka Lapin yliopiston opettajakoulutuksessa. 

- Ensin aion kuitenkin katsoa jalkapallokortit loppuun asti. Nyt on otettava seuraava askel. RoPSin jälkeen se voi olla suurempi seura Suomessa tai Ruotsin sarjat, missä taso on vielä kovempi, Turpeenniemi puntaroi.

"Vieraissa tapeltava"

Ykköstä Turpeenniemi ennakoi tasaiseksi sarjaksi, jossa ei yksikään seura ole ylitse muiden. Sekin on tiedostettu, että liigasta pudonnut RoPS on haluttu voitettava varsinkin etelän seuroille.

- Vierasottelut ovat olleet vaikeita ja sillä rintamalla on edettävä jos nousta halutaan. Vieraissa ei auta kuin tapella entistä kovempaa. Kotipelit varmasti sujuvat kunhan saada yleisön tuki taakse.

Joukkueessa on liuta uusia kasvoja, joista Turpeenniemi nostaa esille amerikkalaistoppari Etchu Taben.

- Hänestä saimme linjaan tosi vahvistuksen. Etchu on johtajatyyppi, joka pelaa vahvasti niin maassa kuin ilmassa.

RoPS 2010

Arto Vikman, Mika Huuhtanen.

Maalivahdit:

Puolustajat: Janne Turpeenniemi, Jarkko Lahdenmäki, Etchu Tabe, Albin Granlund, Stephen Kunda, Mika-Matti Maisonvaara, Jukka-Pekka Syväjärvi.

Keskikenttä: Godfrey Chibanga, Chanda Mwaba, Pavle Khorguashvili, Valter Khorguashvili, Jarno Tenkula, Jyri Kokkonen, Jerry Björkberg, Christopher Musonda, Christian Guyan.

Hyökkääjät: Chileshe Chibwe, Nchimunya Mweetwa, Samuel Chidi, Tuomas Markkula.

Valmentajat: John Allen, Matti Vikman. Joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi, huoltaja Hannu Vento.

Kari Pyykkö
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1730 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309