ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 22 huhtikuu 2010 08:00

Porontalja - kauden suosikin viitta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran pudottua Veikkausliigasta lupasi puheenjohtaja Risto Niva seuran palaavan toimintaansa kehittäneenä pikaisesti takaisin pääsarjaan.

Ehdottomasti tärkein lupauksista on lunastettu. John Allen on ammattivalmentaja, joka on vastannut joukkueen rakentamisesta uusien pelaajien osalta.

Seura palkkasi myös päätoimisen junioripäällikön ja toiminnanjohtaja on haussa.

Niva lupasi myös joukkueen suomalaistuvan. Tämä lupaus on mennyt metsään. RoPS pelaa Ykköstä lähes yhtä ulkomaalaisin voimin kuin se liigasta putosi. RoPS yritti hankkia kotimaisia profiilipelaajia ja tarjosi esimerkiksi Pekka Sihvolalle ja Iiro Aallolle taloudellisesti hyvää sopimusta. RoPSin vetovoima ei kuitenkaan riittänyt.

Rovaniemeltä käsin on vaikea yhdistää jalkapalloon työtä, etelään jäävää perhettä tai opiskelua. Moni muukin antoi RoPSille rukkaset. Isojen kalojen uidessa haavin ohi, oli Allenin käännettävä katseensa ulkomaille. Vain Etchu Taben tasoisten huippupelaajien hinaamana RoPS voi taistella liiganoususta. Seuran oma ja myös valmentajan tavoite on nopea nousu, ja kun riittävän kovia kotimaisia ei Rovaniemelle saatu houkuteltua, voidaan menestystä hakea vain ulkomaalaisavuin.

Tämän kauden joukkue on selvästi laadukkaampi kuin viime kauden liigaryhmä, ja Ykkösen vahvimpia. RoPSin voi nostaa ennakkosuosikkien joukkoon, vaikka tällä hetkellä peli ei vielä ole täysin uomissaan. Potentiaali ulosmitataan kauden vanhetessa. Taben johtama puolustuslinja on sarjan parhaita, ja keskikentälle on tarjolla enemmän vaihtoehtoja kuin aiemmin.

Suurin riski on jälleen hyökkäysosasto. Mweetwan paluu tasolleen on kysymysmerkki, eivätkä nuoret Chidi ja Markkula kumpikaan sentään ole 10-15 maalin miehiä, jonka liiganousija tarvitsee. Ei rinki vieläkään erityisen laaja ole, mutta muutamille pelipaikoille on jopa kilpailua, jossa on mukana myös rovaniemeläisiä junioreita. Suurin tekijä realisoimassa nousutavoitetta on kuitenkin osaava valmennus. RoPS on nyt hyvin valmennettu joukkue, joka pelaa kurinalaista ja yhtenäistä joukkuepeliä.

 Veikkausliigan joukkuemäärä supistuu. Tulevina vuosina nouseminen on entistä vaikeampaa.

Uudet tv-sopimukset takaavat liigaseuroille lisätuloja. Liigasta tulee entistä enemmän paikka auringossa, jonka ulkopuolella olevat voivat pudota kehityksen junasta pitkäksi aikaa. Nyt on oltava valmis painamaan kaasu pohjaan eli vahvistettava tarvittaessa joukkuetta. RoPS on ainoita Ykkösen seuroja, jolla on rahaa hankkia vahvistuksia kesken kauden.

Sarjan kärki tulee olemaan tasainen, ja RoPS on sille oudossa tilanteessa. Ennakkosuosikin viitta on tällä kertaa porontalja, jonka moni haluaa nylkeä.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1221 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309