maanantai, 05 huhtikuu 2010 08:30

RoPS voitti Umeån, Markkula RoPS-paitaan

RoPS jatkoi voitokkaita harjoitusotteluitaan, nujertamalla Ruotsin 1.divisioonassa pelaavan Umeå FC:n maalein 2-0. Osumista vastasivat Chanda Mwaba ja Jyri Kokkonen. Harjoitusottelu oli viimeinen ennen kauden alkua. RoPSin viralliset ottelut alkavat ensi lauantaina Suomen Cupin paikallisottelulla Santa Clausia vastaan.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä, jossa RoPS ei saanut hyökkäyspeliään aukeamaan. Keskialueella oli ruuhkaa, ja fyysinen ja suoraviivainen ruotsalaisjoukkue esti RoPSin pelinrakentelun. Toisella puoliajalla kentälle vaihdettu Nchimunya Mweetwa paransi selvästi RoPSin hyökkäyspeliä. Vaikka sambialaiskärki ei vielä aivan entisessä iskussaan ole, pystyy hän tekemään itsensä pelattavaksi, ja rytmittämään hyökkäyksiä. Avausmaali syntyi Chanda Mwaban vapaapotkusta, jossa Christopher Musonda hyvällä juoksullaan häiritsi maalivahtia. Jyri Kokkonen iski loppunumerot hassutettuaan nätisti pari vastustajaa. Pavle Khorguashvilin komea maali hylättiin avustavan erotuomarin liputuksen jälkeen paitsiona, jota kuitenkaan kukaan muu ei tuntunut huomanneen. RoPS loi lukuisia paikkoja, mutta viimeistelyhetkellä Mweetwalla, Samuel Chidillä ja Tuomas Markkulalla oli kaikilla ruuti märkää.

TPS-kasvatti ja alle 18-vuotiaiden entinen maajoukkuepelaaja Tuomas Markkula (19) teki menneellä viikolla vuoden mittaisen pelaajasopimuksen RoPSin kanssa.

Allen piti näkemästään RoPSin päävalmentaja John Allen oli tyytyväinen ottelun jälkeen ja tähyili jo luottavaisena Ykkösen sarja-avaukseen.
- Tämä oli ensimmäinen pelimme ulkona. Oli tärkeää saada tähän hyvä ottelu, valmistautua hyvin cup-peliin ja päästä hyvissä ajoin ulos treenaamaan ennen sarjan alkua, Allen kertoi.
Alleni mukaan Umeåta vastaan RoPSin peli toimi hyvin.
- Tiivis ja yhtenäinen esitys. Umeå on hyvä joukkue, muttei juuri pystynyt uhkaamaan meitä. Meillä vastaavasti oli paikkoja ainakin neljään tai viiteen lisäosumaan, mutta viimeistely ontui.
Ensimmäisellä puoliajalla peli oli vielä tukossa, mutta toisella jaksolla pelasimme hyvin. Keskialueen liike ja syöttöpeli on hyvällä mallilla. Chibanga jatkoi hyviä otteitaan puolustavassa roolissa ja hyökkäävä kaksikko Pavle Khorguashvili ja Chanda Mwaba tukevat toisiaan hyvin. RoPSin puolustus piti taas nollan.
- Etchu Tabe oli taas aivan suvereeni. Hän on johtajatyyppi jonka rinnalla nuoret pojat uskaltava pelata, Allen kehui.

RoPSin loukkaantumistilanne on helpottamaan päin. Jarno Tenkula ja Chileshe Chibwe aloittavat harjoittelun joukkueen mukana tiistaina. Stephen Kunda treenaa vielä viikon itsekseen ja palaa sitten joukkueharjoituksiin. Mika Huuhtasen hyppääjänpolvea hoidetaan, mutta paluuajankohtaa on vielä vaikea ennustaa. Granlund paranteli flunssaansa sunnuntaina ja oli siksi poissa kokoonpanosta.

RoPS: 4-1-4-1: Arto Vikman (mv) Mika-Matti Maisonvaaran (v. Jukka-Pekka Syväjärvi), Jarkko Lahdenmäki, Etchu Tabe, Janne Turpeenniemi, Godfrey Chibanga, Pavle Khorguashvili (v. Jyri Kokkonen), Chanda Mwaba, Christopher Musonda (v. Jerry Björkberg), Valter Khorguashvili (v. Tuomas Markkula) Samuel Chidi (v. Nchimunya Mweetwa)