ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 28 maaliskuu 2010 12:36

Pirteä RoPS nitisti OPS:n

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Janne Turpeenniemi seuraa taustalla, kun kaksi maalia RoPSille ampunut Pavle Khorguashvili pujottelee Ounashallissa. Janne Turpeenniemi seuraa taustalla, kun kaksi maalia RoPSille ampunut Pavle Khorguashvili pujottelee Ounashallissa.

Liekö Rovaniemen Palloseuran ja Oulun Palloseuran harjoitusottelu Ounashallissa kaivanut jo hieman asemia ensi kauden Ykkösen pohjoisen derbyihin. Hallipeleistä ei voi liian suuri johtopäätöksiä vetää, mutta lauantai-illan ottelussa RoPS ansaitsi selvän 3-0 (2-0) voittonsa.

RoPSin maaleista vastasivat Nchimunya Mweetwa ja kaksi kertaa verkkoa pöllyttänyt Pavle Khorguashvili.

- Se oli todella tärkeä maali minulle, Mweetwa hymyili helpottuneena ottelun jälkeen. Vaikean loukkaantumisen jälkeen Mweetwan uutta tulemista on odotettu kuin kuuta nousevaa, ja ehkä maali karisteli apinoita sambialaistykin harteilta.

Otteluna alku oli tasaista peliä, joskin hienoista OPSin hallintaa. Taitava Miika Hosio väläytteli muutamaan otteeseen ja Luis Vanderlei oli totutun vaarallinen. OPSin hyökkäys oli kuitenkin tukevasti RoPSin puolustuksen pihdeissä.

Ottelun edetessä RoPS lisäsi höyryä, ja peli kääntyi kotijoukkueelle. Molemmat Khorguashvilin veljekset näyttäisivät tuovan RoPSiin kaivattua erikoistilanneosaamista hyvällä potkutekniikallaan. RoPSin ilonaiheita oli monen muun lisäksi nuoren Jukka-Pekka Syväjärven ennakkoluuloton peli laitapakkina. Avausosuman Mweetwa puski verkkoon Janne Turpeenniemen keskityksestä. Aivan puoliajan lopulla Khorguashvili ampui pallon hallitusti takanurkkaan Christopher Musondan syötöstä.

Toisella puoliajalla John Allen teki runsaasti vaihtoja ja antoi nuorille pelaajille peliaikaa. B-juniori Jyri Kokkonen kiitti luottamuksesta ja vapautti Khorguashvilin puolittain läpi ja taituri viimeisteli loppunumerot. Toki OPSillakin paikkansa oli, ja Arto Vikman esitti pari hienoa torjuntaa.

Testissä oleva Tuomas Markkula väläytteli, muttei päässyt ahtaassa hallissa hyödyntämään juoksuvoimaansa.

John Allen luonnehti RoPSin esitystä tasapainoiseksi.

- OPS on hyvä joukkue, mutta pelasimme yhtenäisesti, ja loimme paljon paikkoja. Keskikenttä oli Chibangan johdolla vahva. Nuorten poikien ennakkoluulottomille otteille haluan nostaa hattua. Tästä on todella hyvä jatkaa.

RoPSin kokoonpano (4-1-3-2): Arto Vikman (mv) Jukka-Pekka Syväjärvi, Etchu Tabe, Jarkko Lahdenmäki, Janne Turpeenniemi, Tuomas Markkula (v. Jyri Kokkonen), Godfrey Chibanga, Pavle Khorguashvili, Christopher Musonda (v.Jerry Björkberg), Samule Chidi (v. Mika-Matti Maisonvaara) Nchimunya Mweetwa (v.Valter Khorguashvili).

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1446 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309