ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 22 maaliskuu 2010 07:18

RoPS tasapeliin Seinäjoen Areenalla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS kohtasi Kakkosen C-lohkon ennakkosuosikkeihin lukeutuvan Seinäjoen Jalkapallokerhon Seinäjoen upeassa jalkapallohallissa Wallsport Areenalla. Tasainen ottelu päättyi oikeutettuun tasatulokseen 1-1 (1-0).

RoPSin maalin viimeisteli Samuel Chidi, jolle osuma oli jo kuudes seitsemässä harjoitusottelussa.

Allen teki kokeiluja

RoPS joutui otteluun siipirikkona, sillä kovan tällin selkäänsä Kokkolassa saanut Chanda Mwaba ei pystynyt pelaamaan, ja myös Nchimunya Mweetwa huilasi polven jälleen kipeydyttyä. RoPS aloitti pelin keskialueen ryhmityksellä, jossa Godfrey Chibanga pelasi kymppipaikalla ja Jarkko Lahdenmäki puolustavana keskikenttämiehenä.

- Ei toiminut pätkääkään. SJK hallitsi keskialuetta, ja jouduin muuttamaan 4-1-3-2 ryhmityksen 4-4-2:een ja samalla palauttamaan Lahdenmäen toppariksi, Chibangan ankkuriksi ja Valter Khorguashvilin ylemmäksi keskikentälle. Onneksi näitä kokeiluja voi harjoituspeleissä tehdä, John Allen tuumi.

SJK meni johtoon komealla kaukolaukauksella. Allenin ryhmitysmuutosten jälkeen RoPS vei peliä ja loi lukuisia maalitilanteita. Etenkin Tuomas Markkula, joka pelasi sekä laidassa että kärjessä järjesteli useita tekopaikkoja. Myös SJK sai tilaisuutensa, mutta Arto Vikmanin hyvä peli piti takaiskut yhdessä osumassa. Chidi tasoitti pelin ampumalla pallon alakulmaan näyttävän pujottelun päätteeksi.

- Seinäjoki oli hyvä joukkue. Olimme hieman väsyneitä, mutta kokonaisuudessaan viikonlopun anti oli positiivinen. Testissä olevat Markkula ja Khorguashvilin veljekset olivat hyviä, Allen summasi.

Mwaban ja Mweetwan lisäksi telakalle joutui Chileshe Chibwe, jonka reisi kramppasi. Allen pohtikin olisiko torstaiksi sovittu PS Kemi ottelu järkevä siirtää myöhemmäksi ulkokentälle, ja joukkueelle annettava lepoa. RoPS kohtaa joka tapauksessa OPS-jp:n lauantaina.

RoPSin kokoonpano: Arto Vikman(mv) Janne Turpeenniemi, Jarkko Lahdenmäki, Etchu Tabe, Albin Granlund, Tuomas Markkula (v. Christopher Musonda) Godfrey Chibanga, Valter Khorguashvili (v. Pavle Khorguashvili), Mika-Matti Maisonvaara (v. Jerry Björkberg), Samuel Chidi, Chileshe Chibwe.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 773 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309