ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 21 maaliskuu 2010 10:47

RoPS kaatoi KPV:n

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Pavle (vas.) ja Valter Khorguashvili vastasivat RoPSin maaleista Kokkolassa. Pavle (vas.) ja Valter Khorguashvili vastasivat RoPSin maaleista Kokkolassa.

Ykköseen valmistautuva RoPS kohtasi harjoitusottelussa viime kauden liigakarsijan Kokkolan Palloveikot Kipparihallissa Kokkolassa. Tiiviin ja yhtenäisen esityksen jälkeen RoPS nappasi ansaitun 0-2 voiton.

- Erinomainen esitys joukkueelta. Jokainen pelaaja noudatti sovittua taktiikkaa ja pelasi kurinalaisesti. Tämä nostaa joukkueen itseluottamusta monien vaikeuksien jälkeen, valmentaja John Allen kertoi.

RoPSin mukana oli uusi testipelaaja Tuomas Markkula. Markkula on 19-vuotias TPS-kasvatti ja pelannut kärkimiehenä ja hyökkäävänä keskikenttämiehenä. Hänen tilillään on yksi liigaottelu, ja kokemusta on karttunut enimmäkseen A-nuorten SM-sarjasta ja ÅIFK:sta Kakkosesta. Markkulan esitys oli pirteä.

Kurinalaista peliä

RoPSin maaleista vastasivat samalla erinomaiset työnäytteet antaneet georgialaiskaksoset Valter ja Pavle Khorguashvili.

- Veljekset olivat erinomaisia, Allen kertoi.

RoPS lähti otteluun 4-1-3-2 ryhmityksellä. Godfrey Chibanga pelasi puolustavana keskikenttämiehenä, Chanda Mwaba vasemmalla laidalla, Pavle Khorguashvili keskellä ja Valter Khorguashvili oikealla.

- Keskialue oli täysin meidän hallussamme. Chibanga pelasi kuin 25-vuotias konkari, vaikka on vasta parikymppinen. Olen myös ilahtunut Mwaban erinomaisesta syöttötyöskentelystä uudella pelipaikalla, Allen kehui.

Allen nosti esille myös puolustuslinjan vahvan esityksen, vaikka Stephen Kunda jäikin Rovaniemelle parantelemaan kipeää polveaan.

- KPV:n maalipaikat jäivät vähiin.

Peli oli fyysisesti kovaa, ja Mwaba joutui kentän sivuun rajun taklauksen seurauksena.

Kaksi sopimusta

Tänään RoPS kohtaa Kakkosen Seinäjoen Jalkapallokerhon. Ennen Pohjanmaan pelireissua RoPS julkisti kaksi uutta pelaajasopimusta. Nigerialaisen 19-vuotiaan hyökkääjän Samuel Chidin kanssa tehtiin vuoden mittainen sopimus, joka sisältää option seuraavasta kaudesta. RoPSin oma kasvatti, lähinnä topparina viihtyvä Jarkko Lahdenmäki (18) puolestaan allekirjoitti kahden vuoden sopimuksen.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1409 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309