ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 03 helmikuu 2010 06:42

RoPS lähtee 20 pelaajan voimin Oulun turnaukseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin päävalmentajalle John Allenille näyttöjä antavat parhaillaan Samuel Ejiofo (ylh. vas.), Albin Granlund, Christian Gyan, Stanley Wknouma (alh. vas.) sekä Cedomir Zarkovic. RoPSin päävalmentajalle John Allenille näyttöjä antavat parhaillaan Samuel Ejiofo (ylh. vas.), Albin Granlund, Christian Gyan, Stanley Wknouma (alh. vas.) sekä Cedomir Zarkovic.

- Tiedot RoPSin kuolemasta ovat yhä ennenaikaisia, huikkaa Rovaniemen Palloseuran joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi edustusjoukkueen harjoituksia seuraaville Ounashallissa.

Turpeenniemi käytti samaa sananpartta lokakuussa, kun RoPSin lähtö liigasta sinetöityi viimeisellä kierroksella. Vaikka kommentti tulee nyt hymyn kera, on talven huhumylly jauhanut seuran ympärillä taas kaikenlaista. Tekijät ovat kuitenkin valmistautuneet täysillä tulevaan Ykkösen kauteen.

Valmentaja John Allenin käskevä ääni ei jää keneltäkään huomiotta. Tahti on kova, sillä meneillään on päivän toinen harjoitus.

Tiistain harjoitusvahvuus on suurempi kuin kertaakaan aiemmin talvella. Allen käskyttää 16 pelaajaa. Tämän hetken ryhmästä pois olivat armeijan alokasaikaa viettävät Mika-Matti Maisonvaara ja Tomi Hartikainen sekä flunssaa poteva Janne Turpeenniemi.

Chibwe palasi iskussa

Uusi maalivahti Mika Huuhtanen liittyy joukkueeseen helmikuun lopulla ja sambialaiskolmikko Stephen Kunda, Nchimunya Mweetwa ja Christopher Musonda laskeutuu napapiirille maaliskuun alkupuolella.

Eilen harjoituksissa nähtiin jo Chileshe Chibwe, Chanda Mwaba ja Godfrey Chibanga.

Ensimmäinen Sambian lähestys kertoi etteivät pelaajat ole kotimaassaan laiskotelleet. Esimerkiksi Chibwe oli paremmassa iskussa kuin vuosi sitten samaan aikaan.

- Ensi viikonvaihteen Oulun turnaukseen lähtee 20 pelaajaa, Turpeenniemi kertoo. Listalla on myös futsaliin talvella keskittynyt Ville Syväjärvi, joka pelasi RoPSissa hyvän viime kauden loukkaantumiseen saakka.

Testimiesten koeajoa

RoPSille Oulun turnaus on hyvä testipaikka koeajalla oleville pelaajille. Heitä on joukossa toistakymmentä, kun lukuun ynnätään edustusjoukkueen mukana harjoitelleet A-juniorit. Eilen ryhmään liittyivät serbi Cedomir Zarkovic ja Turun seudulta tuleva Albin Granlund.

Aiemmin testipestillä mukaan ovat tulleet Tuomas Nikupeteri, Ghanan ja Hollannin passin omistava Christian Gyan sekä nigerialaiskolmikko Stanley Wknouma, Samuel Ejiofo ja Samuel Chidi, joka on vielä A-juniori-ikäinen.

- Kyllä pelaajat pitää tänä päivänä nähdä livenä ennen sopimuksen tekemistä. Videot eivät tosiaan kerro koko totuutta. Se on matkan varrella huomattu, Turpeenniemi toteaa.

Oulun turnauksen perusteella John Allen tekee ratkaisuja testimiesten osalta. Seuraava harjoitusottelu on 13. helmikuuta FC Santa Clausia vastaan.

Oulun turnaus

RoPS kohtaa lauantaina Oulussa Ykköseen nousseen OPS:n sekä TP-47:n.
Sunnuntaina ohjelmassa on sijoitusottelu lauantain pelimenestyksen perusteella. Peliaika turnauksessa on 2x30 minuuttia.
Turnauksessa pelaavat RoPSin, OPS:n ja TP-47:n lisäksi ohella liigaseura AC Oulu, PS Kemi ja ruotsalainen Bodens BK.

Kari Pyykkö
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1026 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309