ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 27 tammikuu 2010 12:00

Christian Gyan RoPSin testiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
UEFA Cupin voittaja ja Hollannin mestari on Allenin tuttu TPS:stä. UEFA Cupin voittaja ja Hollannin mestari on Allenin tuttu TPS:stä.

RoPSin harjoitusvahvuus täydentyi tiistaina, kun Ghanan ja Alankomaiden passit omaava Christian Gyan, 31, liittyi joukkueeseen viikon testijaksolle.

- Testi on molemminpuolinen. Katsotaan sopiiko Gyan meille ja sovimmeko me hänelle, eli viihtyykö hän Rovaniemellä ja RoPSissa, valmentaja John Allen naureskelee tyytyväisenä.

Gyan on hänelle entuudestaan tuttu kaudelta 2008, jolloin puolustavan keskikenttämiehen paikalle RoPSissa kaavailtu pelaaja edusti Turun Palloseuraa.

- Minä olen täysin vakuuttunut Gyanin tasosta. Hän on rautainen ammattilainen, jonka kokemusta nuori joukkueemme tarvitsee. Hän tuo johtajuutta keskikentälle, ja on fyysisesti erittäin kova pelaaja, Allen kuvailee ghanalaista.

Gyanin aiemmat meriitit ovat vakuuttavat. Kaudet 1998-2006 hän edusti hollantilaista suurseuraa Feyenoordia, jossa Gyan voitti UEFA Cupin kaudella 2002 ja Hollannin mestaruuden kaudella 1999. Kaudella 2007 Gyan edusti Excelsior Rotterdamia.

Turun komennuksen jälkeen hän siirtyi Brittein saarille walesilaiseen Wrexhamiin, joka pelaa Englannin Konferenssissa, maan viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla. Wrexhamia valmentaa entinen Walesin maajoukkuepelaaja Dean Saunders. Walesissa Gyan putosi reservijoukkueeseen. Viimeiset puoli vuotta hän on harjoitellut kotikaupungissaan Rotterdamissa puoliammattilaisjoukkueessa. Gyanin tilillä on 23 A-maaottelua Ghanan paidassa, muun muassa MM-karsinnoissa.

Repaleisesta viime kaudesta huolimatta Allen on vakuuttunut, että Gyan antaa riittävät näytöt.

- Hän on ammattilainen.

RoPS etsii vielä useita pelaajia.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 713 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309