ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 13 tammikuu 2010 06:28

Oman kylän poikien mahdollisuus

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran pudotessa viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta, seuran pelaajapolitiikka sai osakseen ankaraa kritiikkiä. Joukkueessa oli liian paljon ulkomaalaisia, eikä seura monien mielestä ollut vuosiin antanut mahdollisuuksia oman kaupungin ja Pohjois-Suomen pelaajille. Kauden jälkeen uusi päävalmentaja John Allen kertoi haluavansa kartoittaa Lapin jalkapallopääkaupungin pelaajien taidot, ja antaa heille mahdollisuuden edustaa RoPSia.

Harjoituksissa Ounashallilla on ollut toistaiseksi liikkeellä harvalukuinen joukko. Allen on kertonut, että hän itse tai seurajohto on kutsunut harjoituksiin nipun rovaniemeläisiä pelaajia. Ensimmäisille harjoituskerroille ilmaantui paikkakuntalaisten sopimuspelaajien lisäksi vain PS Kemiä aiemmin edustanut Tuomas Nikupeteri ja Santa Clausin Santeri Viitasaari. He ovat kovin vähän siltä listalta, jolle Allenin mukaan kuuluivat muiden muassa Antti Peura, Ville Syväjärvi, Matti Kilpelä, Mika Gröhn ja Kari-Pekka Syväjärvi. Allen olisi halunnut seurata pelaajia harjoituksissa kolme viikkoa ja helmikuun alun Oulun turnauksen jälkeen katsoa keiden taso riittää sopimukseen. Hän ei ammattivalmentajana voi esittää pelaajasopimuksia pelaajien kanssa, joiden tasosta hänellä ei ole tietoa.

Jokainen pelaaja tekee tietenkin valintansa omaa etuaan ajatellen. Jos rovaniemeläispelaaja päätyy johonkin toiseen Ykkösen joukkueeseen tai peräti liigaan, on se tietysti hieno asia. FC Santa Claus kokoaa iskukykyisen joukkueen Kakkoseen, joka on koko rovaniemeläisen jalkapallon etu.Tämä puheenvuoro on tarpeellinen siksi, että jalkapalloyleisö tietäisi, että Allen ja RoPS ovat tarjonneet mahdollisuuden.

Miksi niin harva siihen mahdollisuuteen tarttui? Syyt ovat loppujen lopuksi pelaajien omia asioita, eikä niitä voi ulkopuolinen arvostella, eikä niillä ole edes mitään merkitystä. Rovaniemeläisen jalkapallon kannalta tärkeintä ja merkityksellistä oli mahdollisuus, jota niin usein on vaadittu. Kenen taso olisi lopulta riittänyt, on toisarvoinen seikka. Jalkapallossa on paljon erilaisia rooleja, ja uusi valmentaja voi saada jo "moneen kertaan nähdystä" pelaajasta irti vielä jotakin uutta. Nyt mahdollisuuden saavat muut suomalaiset pelaajat.

Isossa kuvassa viimeaikojen negatiivinen julkisuus ei ole muuttanut RoPSin hyvää mainetta. Nuori ja lupaava Mika Huuhtanen tuli Helsingistä, koska seuralla on positiivinen maine pelaajien keskuudessa. Viimeistään maaliskuussa RoPSin joukkue on kasassa, joukkue on varmasti tasokas, ja Allenilla on tarpeeksi aikaa ajaa pelisysteeminsä sisään.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 942 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309